Εγκαινιάζοντας την περίοδο 2009-2010, η Λέσχη Ανάγνωσης της Fnac, ακολουθώντας πιστά και διευρύνοντας τη φιλοσοφία της πάνω στο σύγχρονο τρόπο παρουσίασης βιβλίων, σας προσκαλεί σε έναν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Fact and Fiction – Λογοτεχνία και κοινωνική πραγματικότητα».
Θέμα προς συζήτηση είναι τι αυτό που κάνει τη Λογοτεχνία -και ιδίως το μυθιστόρημα- τόσο σημαντικό για την καθημερινή ζωή των αναγνωστών, και πώς ένα βιβλίο μετατρέπεται από μέσο φυγής σε εργαλείο ανάλυσης.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου
Το βιβλίο MIDDLESEX του Jeffrey Eugenides

Ο εκδότης και συγγραφέας Διονύσης Βίτσος, ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης και η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Μεταξά Παξινού συζητούν για το βιβλίο και τις κοινωνικές προεκτάσεις του, προσεγγίζοντας το χάσμα μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, δεισιδαιμονίας και επιστήμης αλλά και πεπρωμένου και ελεύθερης βούλησης. Ώρα έναρξης 19:00

Πέμπτη 22, Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Οκτωβρίου
Cosplay Café @ Fnac

Τους έχετε διαβάσει στα manga και τους έχετε δει στα anime. Τώρα οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες σας περιμένουν ολοζώντανοι στο Forum το οποίο για τρεις μέρες μετατρέπεται σε Cosplay Café!
Η Fnac και οι Akai Panda σας προσκαλούν να πάρετε μια γεύση από τη σύγχρονη Ιαπωνία με video, comics, μουσική και cosplayers… στην Ελλάδα!

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, διάρκεια: 18:00 – 21:00
Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, διάρκεια: 18:00 -21:00
Σάββατο 24 Οκτωβρίου, διάρκεια 10:00 – 20:00