Λογοτεχνικές Μεταφορές στο Σινεμά
Στόχος παραμένει το σινεφίλ κοινό μεγαλύτερης αλλά και μικρότερης ηλικίας, το οποίο προσκαλείται να ψυχαγωγηθεί και ταυτόχρονα να προβληματιστεί και να συμμετάσχει σ’ έναν ξεχωριστό διάλογο με την τέχνη του κινηματογράφου. Σ’ αυτό το πλαίσιο έχουν οργανωθεί διαφορετικές θεματικές ενότητες στο πρόγραμμα προβολών.
Η συμβολή του ΕΚΕΒΙ εστιάζεται στην προβολή δύο ταινιών όπου θ’ ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού. Συγκεκριμένα:
Τη Δευτέρα 27/7, θα προβληθεί η ταινία «Το Κύμα» του Ντενίς Γκανσέλ (βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τοντ Στράσερ, εκδόσεις Επιλογή)
Μετά την ταινία, ο Σωκράτης Καμπουρόπουλος από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου θα συζητήσει με τον κριτικό κινηματογράφου Κώστα Τερζή.
- Ισπανία: «Τρομερή» πολύνεκρη σύγκρουση τρένων – «Μετακινήσαμε πτώματα για να φτάσουμε σε επιζήσαντες»
- Οι «άνθρωποι-ρομπότ» κερδίζουν τους επενδυτές
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
