Την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 19.00 μ.μ. το Βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) με αφορμή την απαγόρευση του καπνίσματος από την 1η Ιουλίου 2009, διοργανώνει ένα λογοτεχνικό, μουσικό, εικαστικό αφιέρωμα στον καπνό.
Ο καπνός είναι το βασικό στοιχείο της συνεύρεσης. Περνάει από τις σχέσεις των ανθρώπων, στις σχέσεις των κοινωνιών, στις απαγορεύσεις. Περνάει στην λογοτεχνία και την τέχνη. Για όσους αγαπούν το κάπνισμα, αλλά και για τους αντικαπνιστές που είναι ενάντια στις απαγορεύσεις.
Στη συζήτηση συμμετέχουν: Λιάνα Κανέλλη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Γραμματικάκης και άλλοι άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής, των media και του πολιτισμού.

Στις 20.30 μ.μ. εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση Χρώματα Καπνού
Συμμετέχουν: Μάριος Σπηλιόπουλος, Μανώλης Χάρος, Κωνσταντίνος Ράμμος, Ηλίας Παπανικολάου, Αλέκος Φασιανός, Παύλος Σάμιος, Παύλος Διονυσόπουλος [PAVLOS], Χάρις Τσεκούρα, Λώρα Κόντου, Πάνος Χαραλάμπους, Χρυσόστομος (Μουσμουλίδης), Χρήστος Μποκόρος, Αχιλλέας Χρηστίδης, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Βασίλης Χατζηιακώβου.
Επιμέλεια: Αθηνά Σχινά, κριτικός και ιστορικός τέχνης

Είσοδος ελεύθερη