Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ρωσική αντίδραση για αμερικανικές κυρώσεις στην κρατική εταιρεία εξαγωγών όπλων

Ρωσική αντίδραση για αμερικανικές κυρώσεις στην κρατική εταιρεία εξαγωγών όπλων

Νέα εστία έντασης στις σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον δημιουργείται με την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγών όπλων. «Οι κυρώσεις προσκρούουν στο Διεθνές Δίκαιο και θα επηρεάσουν τις διμερείς σχέσεις» λέει ο Σεργκέι Λαβρόφ.

51

Νέα εστία έντασης στις σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον δημιουργείται με την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγών όπλων Rosoboronexport. «Οι κυρώσεις προσκρούουν στο Διεθνές Δίκαιο και θα επηρεάσουν τις διμερείς σχέσεις» λέει ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν στην επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες της Κίνας, της Ρωσίας και της Βενεζουέλας, οι οποίες κατά την Ουάσινγκτον έχουν προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων ή ευαίσθητης τεχνολογίας στο Ιράν, τη Βόρειο Κορέα και τη Συρία.

«Οι νέες αυτές κυρώσεις επιβλήθηκαν χωρίς καμία διεθνή νομική βάση και θεμελίωση. Αυτό θα το λάβουμε υπόψη στις σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο