89

Ανταγωνιστικότερα πλέι-οφ και η διεξαγωγή πλέι-άουτ υπό προϋποθέσεις περιλαμβάνει η αναδιάρθρωση που που εγκρίθηκε από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκα στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Η σημαντικότερη αλλαγή που αφορά τα πλέι οφ είναι η αλλαγή του συντελεστή με τον οποίο προκύπτει η βαθμολογία, καθώς οι βαθμοί αντί για το 3 θα διαιρούνται με το 5.

Για παράδειγμα, στα φετινά πλέι οφ, η βαθμολογία είχε ως εξής:

ΑΕΚ 8

Παναθηναϊκός 7

Αρης 2

Πανιώνιος 0

Με το νέο συντελεστή, η βαθμολογία θα είχε ως εξής:

ΑΕΚ 5

Παναθηναϊκός 4

Αρης 1

Πανιώνιος 0

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν, πως με τον νέο συντελεστή, η τρίτη ομάδα αλλά και η τέταρτη έχουν σαφώς περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Eπιπλέον, το ΔΣ αποφάσισε τη διεξαγωγή πλέι άουτ για τον υποβιβασμό, σε περίπτωση ισοβαθμίας της 13ης και της 14ης ομάδας της βαθμολογίας. Στην περίπτωση αυτή, οι δύο ομάδες θα δώσουν διπλά ματς.

Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε επίσης, το ντέρμπι της πρεμιέρας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να διεξαχθεί την Κυριακή 31 Αυγούστου, με ώρα έναρξης 21:15.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εκτός από τον πρόεδρο, Κώστα Πηλαδάκη, εξελέγησαν οι Σάββας Θεοδωρίδης, Αντώνης Αντωνιάδης και Γιάννης Κομπότης, ενώ ο Γιώγος Μπίκας θα συνεχίσει να είναι εκπρόσωπος της Λίγκας στην ΚΕΔ. 

Τέλος, το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας τέλος ενέκρινε ομόφωνα τη χορηγία, τριετούς διάρκειας, από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ