
Μετά τις 23 Μαΐου ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Ζιμπάμπουε
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Ζιμπάμπουε θα διεξαχθεί μετά τις 23 Μαΐου καθώς νωρίτερα δεν θα ήταν νόμιμη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής (ZEC) Τζορτζ Τσιουέσε. Ο Μόργκαν Τσβανγκιράι δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο παρά τους κινδύνους.
95
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Ζιμπάμπουε θα διεξαχθεί μετά τις 23 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής (ZEC) Τζορτζ Τσιουέσε.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε ότι «είναι πολύ πιθανό να παρατείνουμε αυτή την προθεσμία» την προθεσμία των 21 ημερών μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι νομοθέτες ήταν πολύ φιλόδοξοι σκεπτόμενοι ότι 21 ημέρες θα ήταν αρκετές».
Ο Τσιουέσε τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση προβλέπει να διοργανώσει τον δεύτερο γύρο «το ταχύτερο δυνατό» όπως προβλέπει ο νόμος. Ο πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε ακόμη ότι η διεξαγωγή του δευτέρου γύρου μετά τις 23 Μαΐου δεν θα ήταν νόμιμη.
Η ZEC είχε ανακοινώσει στις 2 Μαΐου, πέντε εβδομάδες μετά την ψηφοφορία της 29ης Μαρτίου, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, επικράτησε επί του επί 28 έτη πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε με 47,9% έναντι 43,2%.
Μετά τις εκλογές στη χώρα προκλήθηκε ένταση με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι καθυστερεί την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων γιατί επιδιώκει να παραμείνει ακόμη περισσότερο στην εξουσία. Ο Μόργκαν Τσβανγκιράι, που βρίσκεται εκτός της χώρας το τελευταίο διάστημα μετά από απειλές κατά της ζωής του, δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο παρά τους κινδύνους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ηλιούπολη: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 17χρονη στη ΜΕΘ – Στο «μικροσκόπιο» τα προσωπικά αντικείμενα των δύο κοριτσιών
- Τομ Κρουζ: Η ανάρτηση για τα 40 χρόνια του Top Gun
- Άφησε αιχμές για τον Αταμάν ο πρόεδρος της Χάποελ, Οφέρ Γιανάι: «Ακούω ότι οι παίκτες σου…»
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό έμφραγμα σε πολλούς δρόμους της Αττικής – Πού παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Χωρίς κοινά αποτελέσματα ξανά οι φοιτητικές εκλογές: Διαφορετική πρωτιά δίνουν ΠΚΣ και ΔΑΠ
- Η ικανοποίηση του Μαρτίνεθ για το Final-4: «Τώρα, τι άλλο;»
