
Το Διαδίκτυο και οι ερασιτέχνες απειλή για τη βιομηχανία πορνογραφίας
Έπειτα από χρόνια εντυπωσιακής κερδοφορίας, χάρη στα DVD και τις διαδικτυακές διαφημίσεις, η βιομηχανία πορνογραφίας αντιμετωπίζει τώρα την απειλή των δικτυακών τόπων ανταλλαγής αρχείων, στους οποίους οι χρήστες δημοσιεύουν πειρατικές ταινίες ή αυτοσχέδια ερωτικά κλιπ.
36
Έπειτα από χρόνια εντυπωσιακής κερδοφορίας, χάρη στα DVD και τις διαδικτυακές διαφημίσεις, η βιομηχανία πορνογραφίας αντιμετωπίζει τώρα την απειλή των δικτυακών τόπων ανταλλαγής αρχείων, στους οποίους οι χρήστες δημοσιεύουν πειρατικές ταινίες ή αυτοσχέδια ερωτικά κλιπ.
«Αντιμετωπίζουμε ανεξέλεγκτη πειρατεία, τόνους δωρεάν περιεχομένου» παραπονέθηκε στο Reuters ο Στίβεν Χιρς, συνιδρυτής του Vidid, ενός από τα μεγαλύτερα πορνογραφικά στούντιο.
Η πρόκληση του Διαδικτύου, την οποία αντιμετώπισαν πρώτα η δισκογραφική βιομηχανία και το Χόλιγουντ, ήταν σημαντικό θέμα συζήτησης στην έκθεση της πορνογραφικής βιομηχανίας που ξεκίνησε την Κυριακή στο Λας Βέγκας.
Μεγάλο μέρος του ανταγωνισμού προέρχεται από δικτυακούς τόπους που βασίζονται στο μοντέλο του YouTube και επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν βίντεο, συνήθως μικρής διάρκειας μέχρι μερικά λεπτά.
Αποσπάσπατα ταινιών δημοσιεύονται είτε εν αγνοία της εταιρείας παραγωγής, είτε με δική της πρωτοβουλία, προκειμένου να δελεάσει νέους θεατές.
Η δημοσίευση αποσπασμάτων είναι λάθος από την πλευρά της βιομηχανίας, δήλωσε ο Τζέι Γκρντίνα, πρόεδρος της ClubJenna, μιας εταιρείας του ομίλου Playboy (είναι επίσης σύζυγος και πρώην παρτενέρ της διάσημης Τζίνα Τζέιμσον. «Τραυματιζόμαστε από το ίδιο το σπαθί μας» σχολίασε στο Λας Βέγκας.
Η βιομηχανία πορνογραφίας είναι τώρα πιθανό να ακολουθήσει τις ίδιες τακτικές με τη βιομηχανία κινηματογράφου και μουσικής -αγωγές κατά των υπηρεσιών ανταλλαγής αρχείων, ή συμφωνίες για τη διανομή περιεχομένου με αντάλλαγμα μέρος των διαφημιστικών εσόδων.
Το καναδικό ΧTube, για παράδειγμα, περιέχει πολλά αποσπάσματα ταινιών από ξένα στούντιο και αντιμετωπίζει τώρα αγωγή από τη Vivid με την κατηγορία της πειρατείας.
Η αμερικανική εταιρεία πορνογραφίας AEBN, αντίθετα, δημιούργησε ως δόλωμα τη δική της υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πάμε μια βόλτα» στο MEGA: Καλεσμένος της Νίκης Λυμπεράκη ο Σωτήρης Τσαφούλιας
- Το όμορφο βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη γιορτή της μητέρας (vid)
- Λειψυδρία: Γιατί οι βροχές δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί – Απώλειες έως 70% στα δίκτυα
- Τσουκαλάς για Δημητριάδη: Ο «επιτελικός ωτακουστής» δίνει συνέντευξη επιδιώκοντας την πολιτική του νεκρανάσταση
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση – Ένας πρωθυπουργός που εκβιάζεται από τον έμπορο του Predator και μια χώρα ξέφραγο αμπέλι
- Οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ στο πρώτο τους ντουέτο θύμισαν εποχές Beatles


