
Τέταρτο χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ για τον Πλούσενκο
Για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Γεβγκένι Πλούσενκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τορίνο. Τέταρτο σερί χρυσό μετάλλιο και για τους Τατιάνα Τοτμιάνινα/ Μαξίμ Μαρίνι στα ζευγάρια.
66
Για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Γεβγκένι Πλούσενκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τορίνο.
Χορεύοντας κάτω από τις νότες του σάουντρακ της ταινίας «Ο Νονός», ο 22χρονος Ρώσος – το φαινόμενο του αθλήματος – πραγματοποίησε έξι τριπλά άλματα και συγκέντρωσε 227,14 βαθμούς, έχοντας κάνει μικρής σημασίας λάθη.
Ο Γάλλος Μπράιαν Ζουμπέρ, είχε στο πρόγραμμά του ένα τετραπλό και επτά τριπλά άλματα. Δεν εκτέλεσε όμως σωστά το τελευταίο από αυτά και αρκέσθηκε στιο αργυρό μετάλλιο με 224,43 βαθμούς.
Ο μικροκαμωμένος Γερμανός, Στέφαν Λίντεμαν ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, συμπληρώνοντας την τριπλέτα που είχε κατακτήσει τα μετάλλια και πέρυσι (με τη ίδια σειρά) στη Βουδαπέστη.
Στα ζευγάρια, οι Ρώσοι Τατιάνα Τοτμιάνινα / Μαξίμ Μαρίνιν κατέκτησαν την Τετάρτη το χρυσό μετάλλιο, το τέταρτο στη σειρά στην καριέρα τους.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη που έκαναν οι Ζούλια Όμπερτας / Σεργκέι Σλάβνοφ, που πήραν τη δεύτερη θέση.
Τη ρωσική «τρόικα» του βάθρου συμπλήρωσαν οι Μαρία Πετρόβα / Αλεξέι Τίχανοφ, που ήταν τρίτοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Τον γύρο του κόσμου έκανε η τρομερή ατμόσφαιρα στο Παπαστράτειο (vid)
- Άγιος Δημήτριος: Η σοκαριστική μαρτυρίας της φίλης της 20χρονης – «Μας έδειξε φωτογραφία με το μαχαίρι, ήταν γεμάτο αίματα»
- «Περιποίηση για νήπια»: Ο σκοτεινός κόσμος των βίντεο ομορφιάς για παιδιά στο TikTok
- LIVE: Χετάφε – Μπαρτσελόνα
- Ο πολιτικός «χωρισμός» Τραμπ – Μελόνι αποδεικνύει πως ΕΕ και MAGA δεν μπορούν να βρουν κοινό έδαφος
- Φούλαμ – Άστον Βίλα 1-0 : Νίκη με άρωμα Ευρώπης για τους γηπεδούχους