
Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου
Στις 9 το βράδυ της Δευτέρας θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ προκειμένου να αποφασίσει για την υπόθεση των Κεντέρη και Θάνου κι αφού έχει κάνει τη σχετική εισήγησή της η Πειθαρχική Επιτροπή. «Παραβίασαν τον κανονισμό για το ντόπινγκ» δήλωσε η Ζιζέλ Ντέιβις.
43
Στις 9 το βράδυ της Δευτέρας θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ προκειμένου να αποφασίσει για την υπόθεση του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου κι αφού έχει κάνει τη σχετική εισήγησή της η Πειθαρχική Επιτροπή.
«Αυτό που απασχολεί τη ΔΟΕ είναι το γεγονός, ότι οι δύο αθλητές παραβίασαν τον κανονισμό για τον έλεγχο του ντόπινγκ. Όταν κλήθηκαν για να δώσουν δείγμα, δεν ήταν διαθέσιμοι. Αυτό είναι το θέμα για εμάς» ξεκαθάρισε η διευθύντρια Επικοινωνίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζιζέλ Ντέιβις, όταν ρωτήθηκε εάν θα ήταν εφικτό να ληφθεί από τους δύο αθλητές δείγμα αίματος ή ούρων από το ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται.
Σύμφωνα με την Ντέιβις, πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιήθηκαν 290 έλεγχοι ντόπινγκ -κατά 25% περισσότεροι σε σχέση με το Σίδνεϊ- ενώ από τη στιγμή που ξεκίνησε η διοργάνωση έχουν διεξαχθεί 184 έλεγχοι.
Από την πλευρά του ο διευθυντής Επικοινωνίας της «Αθήνα 2004» Μιχάλης Ζαχαράτος, ερωτηθείς εάν υπάρχει αίσθημα απογοήτευσης για τον Κεντέρη και τη Θάνου, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Είναι περισσότεροι από 400 οι Έλληνες αθλητές που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και περιμένουμε πλέον τα πρώτα μετάλλια. Σήμερα ξεκινούν την προσπάθειά τους περισσότεροι από 30 αθλητές μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Λεάο για το σκάνδαλο με ποδοσφαιριστές και συνοδούς πολυτελείας: «Δεν έχω καμία σχέση με τα γεγονότα»
- Κρήτη: Σοκάρουν τα μηνύματα του 40χρονου στον αδερφό της Ελευθερίας ενώ την έχει σκοτώσει – Προσπαθεί να τον παραπλάνησει
- Αμετανόητος Γεωργιάδης επιτίθεται ξανά στη Λάουρα Κοβέσι – «Όσο μας το επιτρέπει ακόμα, έχουμε δημοκρατία»
- Κικίλιας: Μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας με στόχο τη συγκράτηση των τιμών
- Η σιωπή των παικτών της Τσέλσι
- Τουρκία: Αποκαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους 2 μέτρων
