71

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρόβα τζενεράλε της εθνικής ομάδας μπάσκετ των γυναικών, που επικράτησε με 77-65 της Κίνας στο τελευταίο φιλικό πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι παίκτριες του Γιώργου Τσίτσκαρη ωστόσο κράτησαν χαμηλά τους τόνους, καθώς η Κίνα αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ πιο ισχυρή στις επίσημες υπιχρεώσεις της.

Κορυφαία για την Ελλάδα ήταν η Ευανθία Μάλτση με 19 πόντους και άξια συμπαραστάτης της η Πόλυ Σαρέγκου με 18 πόντους. Από την Κίνα, η οποία μετρά ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τους περισσότερους πόντους (15) σημείωσε η Λιουν Τσεν.

Η εθνική μας προηγήθηκε με 39-37 στο ημίχρονο και με όπλο τη δυνατή άμυνα απαγόρευσε στην Κίνα να φτάσει στο καλάθι για επτά συνεχόμενα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

«Ήταν απλώς ένα φιλικό και τίποτα περισσότερο» δήλωσε η Μάλτση και προειδοποίησε: «Μην παίρνετε και πολύ στα σοβαρά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα», εννοώντας πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Κίνα αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ πιο ισχυρή.

Πρώτη αντίπαλος της εθνικής γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η Ρωσία το Σάββατο 14 Αυγούστου. Την ίδια ημέρα η Κίνα αντιμετωπίζει την Κορέα.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ