Ιός παρόμοιος με τον MyDoom «χτύπησε» το Google.com
Κατέρρευσε για πολλές ώρες τη Δευτέρα η αμερικανική μηχανή αναζήτησης Google, καθώς «χτυπήθηκε» από ιό που προσβάλλει ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ειδικοί εκτιμούν ότι ευθύνεται ιός παρόμοιος με τον ΜyDoom. Τα προβλήματα, πάντως, αποκαταστάθηκαν.
43
Κατέρρευσε για πολλές ώρες τη Δευτέρα η αμερικανική μηχανή αναζήτησης Google, καθώς «χτυπήθηκε» από ιό που προσβάλλει ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν αργότερα την ίδια ημέρα.
Σύμφωνα με το BBC, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας ηλεκτρονικών υπολογιστών εκτιμούν ότι πρόκειται για παραλλαγή του γνωστού ιού ΜyDoom.
Εκπρόσωποι της Google επιβεβαίωσαν ότι παρατηρήθηκαν προβλήματα σε μεγάλο αριθμό χρηστών στη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία. Ωστόσο, σε άλλες περιοχές η μηχανή αναζήτησης δεν παρουσίασε προβλήματα.
Το Google είναι η πλέον δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, με περίπου 200 εκατομμύρια χτυπήματα την ημέρα.
Είναι, όμως, και μία από τις αρκετές μηχανές αναζήτησης που χρησιμοποιεί ο ιός ΜyDoom για να βρίσκει έγκυρες διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων στο Ίντερνετ.
Η παραλλαγή του my doom μεταδίδεται μέσω επισυναπτομένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλο φίδι βρέθηκε σε παραλία της Εύβοιας
- Ολυμπιακός ONEX – ΑΟ Φλοίσβος 3-1 σετ: Πήρε τη νίκη και σκέφτεται τη ρεβάνς στο CEV Cup
- ΑΕΛ Novibet-Πανσερραϊκός 1-0: Άλμα των Θεσσαλών στη 10η θέση μέσω VAR, «βύθισαν» τους φιλοξενούμενους
- LIVE: Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Τιμοκατάλογος ναρκωτικών σε τοίχο… σχολείου στη Θεσσαλονίκη
- Ο Θουκυδίδης στο Νταβός: Τι σημαίνει και από πού προέρχεται η φράση που χρησιμοποίησε ο Μαρκ Κάρνεϊ;

