
Στην τακτική της εκδίωξης Παλαιστινίων από τη Δ.Όχθη επιστρέφει το Ισραήλ
Τη στιγμή που η Κομισιόν εκφράζει ανησυχία για την επέκταση του τείχους ασφαλείας, ο ισραηλινός στρατός προχωρά για πρώτη φορά φέτος στην εκδίωξη Παλαιστινίου από τη Δ.Όχθη στη Γάζα, συλλαμβάνοντας επίσης εξτρεμιστή της Φατάχ σε εισβολή στη Ναμπλούς.
51
Τη στιγμή που η Κομισιόν εκφράζει ανησυχία για την επέκταση του τείχους ασφαλείας, ο ισραηλινός στρατός προχωρά για πρώτη φορά φέτος στην εκδίωξη Παλαιστινίου από τη Δ.Όχθη στη Γάζα, συλλαμβάνοντας επίσης εξτρεμιστή της Φατάχ στη διάρκεια εισβολής στη Ναμπλούς.
Ο ισραηλινός στρατός εκδίωξε τον Παλαιστίνιο Καμάλ Ιντρίς από τη Δυτική Όχθη -στην περικυκλωμένη από το τείχος ασφαλείας- Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τον για συμμετοχή σε πυρήνα εξτρεμιστών που ευθύνεται για επιθέσεις κατά Ισραηλινών στη Χεβρώνα.
Πρόκειται για την πρώτη εκδίωξη Παλαιστίνιου από τη Δυτική Όχθη εντός του τρέχοντος έτους δίχως την απαγγελία κατηγοριών και τη διεξαγωγή δίκης -σε μία πολιτική που στο παρελθόν έχει καταδικαστεί σφόδρα από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το 2002 ο ισραηλινός στρατός επιχείρησε να εκδιώξει 21 συγγενείς Παλαιστινίων εξτρεμιστών, προσκρούοντας εντούτοις στην άρνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που επέτρεψε την εκδίωξη μόνο τριών ατόμων για τα οποία υπήρχαν αποδείξεις ότι μετείχαν σε βίαιες ενέργειες.
Παράλληλα τη Δευτέρα 50 οχήματα του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν στη Ναμπλούς -στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης- συλλαμβάνοντας τον 36χρονο ακτιβιστή της Φατάχ Καμάλ Καλμπούν, αφότου περικύκλωσαν την κατοικία του στην περιοχή Ραφιντίγιε.
Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφραζε εκ νέου την ανησυχία της για την επέκταση του ισραηλινού τείχους ασφαλείας κατά μήκος της Δυτικής Όχθης διά στόματος εκπροσώπου του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου επί των Εξωτερικών Σχέσεων Κρις Πάτεν.
Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Κομισιόν δεν έχει λόγους παρέμβασης στα μέτρα ασφαλείας που υιοθετεί το Ισραήλ, εντούτοις πιστεύει ότι το τείχος αυτό δεν πρόκειται ουσιαστικά να συμβάλει στην ασφάλεια του ισραηλινού εδάφους και πληθυσμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκ σε Τότεναμ και εθνική Ολλανδίας: Ρήξη χιαστού ο Τσάβι Σίμονς, χάνει το Μουντιάλ
- Η Nova αναδεικνύει τον ρόλο των τηλεπικοινωνιών ως καταλύτη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στο 11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου
- Εικόνες θλίψης: Άγνωστοι γέμισαν σημείο στα Κύθηρα με μπάζα και απορρίμματα-Τι είπε στο in ο Δήμαρχος Κυθήρων
- Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον φυλακίστηκε για τον θάνατο του σταρ – Τώρα, άνοιξε νέο ιατρείο
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν


