Με απώλειες 0,44% έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Διακυμάνσεις σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, με το γενικό δείκτη να κλείνει τελικά σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κυρίως στα blue chips.
27
Διακυμάνσεις σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, με το γενικό δείκτη να κλείνει τελικά σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στα blue chips, προκειμένου να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,44% στις 1.868,46 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 185,1 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 1.866 – 1.893 μονάδων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, έπειτα και από την καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της Motorola για τα κέρδη και τις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου.
Στη Σοφοκλέους οι ρευστοποιήσεις στα blue chips οδήγησαν την αγορά σε αρνητικό πρόσημο. Το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στους τίτλους της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,14% στις 2.171,95 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 0,34% στις 938,80 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,38% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 0,42%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες ζημίες σημείωσαν οι εταιρείες Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (-1,58%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (+3,30%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+2,49% στα 10,70 ευρώ), της Alpha Bank (-1,95% στα 15,10 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+0,57% στα 14,22 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 203 ενισχύθηκαν, 130 υποχώρησαν και 45 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
- Γερμανία: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη υπόγειας διάβασης
- Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται – Τι ισχύει φέτος
- Σανς – Γουόριορς 111-96: Ο Γκριν «πέταξε» εκτός playoffs Κάρι και Γκόλντεν Στέιτ (vids)
- Από το American Pie στην Αφρική και το OnlyFans: Η ζωή της Σάνον Ελίζαμπεθ δεν είναι συνηθισμένη
- Τα μετρητά επιστρέφουν και υπάρχει λόγος για αυτό – Το φυσικό χρήμα μπορεί να είναι απαραίτητο
- Δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ φτιάχνουν σχολεία… μόνο για τα παιδιά τους
- Ποιες ενέργειές μας περνάνε στον σκύλο το μήνυμα ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι γενικευμένος κίνδυνος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442