
Με τη συμμετοχή της Συρίας η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
Η Συρία επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι πρόκειται να αντιπροσωπευτεί στη σύνοδο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των μεσογειακών κρατών, που θα γίνει στις 26-27 Μαΐου στο Ηράκλειο της Κρήτης.
43
Η Συρία επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι πρόκειται να αντιπροσωπευτεί στη σύνοδο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των μεσογειακών κρατών, που θα γίνει στις 26-27 Μαΐου στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Την πληροφορία αυτή έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, ζητώντας να μην κατονομαστεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε τι επίπεδο θα αντιπροσωπευτεί η Δαμασκός στη σύνοδο.
Πάντως, εκπρόσωπος του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική της Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα, αναγγέλλοντας προ ημερών τη συριακή συμμετοχή, πρώτη φορά μετά από πολλά έτη, δήλωσε ότι αυτή θα είναι σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών.
Στην προηγούμενη σύνοδο η Συρία απείχε εξαιτίας της ισραηλινής συμμετοχής. Πρόσφατα, όμως, εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να επαναλάβει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βραβεία Οσκαρ: Δεν θα είναι επιλέξιμα «ηθοποιοί» και σενάρια που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
- Η Κούβα καταδικάζει τις νέες «παράνομες» και «καταχρηστικές» κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της
- Γερμανία: Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς μέσα σε 6 έως 12 μήνες
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
