
Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο της Κίνας με τουλάχιστον 63 νεκρούς και 23 αγνοούμενους
Τουλάχιστον 63 ανθρακωρύχοι βρήκαν θάνατο και αγνοείται η τύχη άλλων 23 συναδέλφων τους έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο Λουλίνγκ της Κίνας, στην πόλη Χουαϊμπέι, 675χλμ. νότια του Πεκίνου.
37
Τουλάχιστον 63 ανθρακωρύχοι βρήκαν θάνατο και αγνοείται η τύχη άλλων 23 συναδέλφων τους έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο Λουλίνγκ της Κίνας, στην πόλη Χουαϊμπέι, 675χλμ. νότια του Πεκίνου.
«Έχουμε βρει 63 σορούς και 23 άλλοι ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται» ανέφεραν υπεύθυνοι του ορυχείου. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, τοπικός αξιωματούχος της αρμόδιας υπηρεσίας για τα ορυχεία διευκρίνισε ότι οι ελπίδες για την ανεύρεση ζωντανών κάτω από τα χαλάσματα του ορυχείου είναι ελάχιστες.
Στον τόπο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει 40 έως 50 διασώστες. Η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη στις 11:00, ώρα Ελλάδος, ενώ εκείνη τη στιγμή εκτιμάται ότι μέσα στο ανθρακωρυχείο βρίσκονταν περίπου 100 εργαζόμενοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- HΠΑ: Ετυμηγορία δικαιώνει την κυβέρνηση Τραμπ για τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών δικαστών σε διώξεις πολιτών
- Δασμοί Τραμπ στα οχήματα: Η ΕΕ διατηρεί «ανοιχτές τις επιλογές για την προστασία των συμφερόντων της»
- Βραβεία Οσκαρ: Δεν θα είναι επιλέξιμα «ηθοποιοί» και σενάρια που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
- Η Κούβα καταδικάζει τις νέες «παράνομες» και «καταχρηστικές» κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της
- Γερμανία: Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς μέσα σε 6 έως 12 μήνες
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
