26

Ο Πανιώνιος κατάφερε να μη φύγει από την Κρήτη με άδεια χέρια. Πήρε το 1-1 και παράλληλα τον έναν βαθμό που τον κρατά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Τον «χρυσό» βαθμό πήρε και ο ΠΑΣ Γιάννινα με το εκπληκτικό 3-3 στη Ξάνθη. Πολύτιμο 2-1 για την Καλλιθέα επί του Αιγάλεω.

Δύο φορές ανέτρεψε, δύο φορές ισοφάρισε

Πολύτιμο βαθμό πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Ξάνθη. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με το ακριτικό συγκρότημα, το οποίο μάλιστα προηγήθηκε δύο φορές (2-0, 3-2) χωρίς ωστόσο να πάρει το τρίποντο.

Οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν ελάχιστες, μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Εκεί όμως η Ξάνθη έκανε την αντεπιθεσή της. Στο 41 ο Καζάκης κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Σεϊτάνοφ και ο Φρισενμπίχλερ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Σεϊτάνοφ κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ζαπρόπουλος νίκησε τους αντιπάλους του στον… αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του βούλγαρου γκολκίπερ του ΠΑΣ, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Στο 56 ο Γκαβαλόφσκι επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή του Μπούτσεκ, η μπάλα κόντραρε στον Ζαπρόπουλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Ξάνθης, μειώνοντας σε 2-1 για τον ΠΑΣ. Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 59 έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Παπαδημητρίου, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σεϊτάνοφ στο τετ α τετ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση και την πέτυχαν στο 66 σε μια φάση διαρκείας στα καρέ της Ξάνθης. Μετά από κόρνερ του Νικολαΐδη, κεφαλιά του Γκαβαλόφσκι αποκρούστηκε από το δοκάρι και ο Τζούμπα με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπούτσεκ, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Και ενώ όλα έδειχναν, πως οι φιλοξενούμενοι ήταν κοντά στην μεγάλη ανατροπή, στο 75 η Ξάνθη έφερε και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα της. Ο Παπαδημητρίου έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μπα προσποιήθηκε και άφησε την μπάλα στον Γελαδάρη, που με δυνατό σουτ έδωσε και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους. Μάλιστα, θα μπορούσαν να διευρύνουν και άλλο τη νίκη τους, αλλά στο 80 ο Κρίζσνικ έκοψε την τελευταία στιγμή τον Μπα.

Όμως, ο ΠΑΣ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, που ήταν και η καθοριστική. Ο Δέδες εκτέλεσε ένα φάουλ στο 86 και ενώ η μπάλα έδειχνε να ελέγχεται από τον Μπούτσεκ, ο σλοβάκος τερματοφύλακας την έχασε και ο Γκαβαλόφσκι δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να κάνει το 3-3.

Ξάνθη: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Κεχαγιάς, Πρίττας, Ζωγραφάκης, Σφακιανάκης, Μπα, Φρισενμπίχλερ, Καζάκης.
ΠΑΣ Γιάννινα: Σεϊτάνοφ, Κρζίσνικ, Τζούμπα, Νικολαϊδης, Τελκίνσκι (15 Γκόσεφ), Γκαρόζης (46 Γκαβαλόφσκι), Δέδες, Κάκος, Βιντόγεβιτς, Ντομορό, Κυπαρίσσης.

Δεν έφυγε με άδεια χέρια από την Κρήτη

Πολύτιμο βήμα για την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA της νέας περιόδου, έκανε ο Πανιώνιος στο Ηράκλειο. Η ομάδα του Μπουμπένκο, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΟΦΗ και πλέον μπορεί να κάνει πιο άνετα τα ευρωπαϊκά του όνειρα.

Οι προθέσεις των Νεοσμυρνιωτών φάνηκαν από νωρίς, καθώς μόλις στο 10, έπειτα από μπαλιά του Μπουλούτ, ο Κόντης απέτυχε με προβολή από πλεονεκτική θέση να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Η κυριαρχία των κυανέρυθρων μέσα στον αγωνιστικό χώρο συνεχίστηκε και καρποφόρησε στο 26, όταν μετά από σέντρα του Φερεκίδη, ο Μπουλούτ με ένα ασύλληπτο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπεκιάι, κάνοντας το 1-0 για τους «κυανέρυθρους».

Το γκολ αυτό, φαίνεται, πως αφύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά το 30` ισορρόπησαν το παιχνίδι. Μάλιστα, δεν άργησαν να φτάσουν και στην ισοφάριση. Οκτώ λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ του Πανιωνίου και συγκεκριμένα στο 34 ο Ντεγιάνοφ εκτέλεσε φάουλ, ο Κώτσιος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Μάλιστα, οι Κρητικοί θα μπορούσαν να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου (37), αλλά το πλασέ του Σοάρες, που πέρασε και τον Ντρόμπνι, κατέληξε άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Νίκου Αγγελάκη, καθώς διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον θεσσαλονικειό ρέφερι για δύο περιπτώσεις πέναλτι.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Κώτσιος, Αδάμος, Κολιτσιδάκης (35 Μπόατενγκ), Κουνενάκης, Μπελεβώνης, Ρουμπάκης, Σολίς, Ντεγιάνοφ, Σοάρες, Γκόμεζ.
Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Γιαννόπουλος, Σουσκάβτσεβιτς, Κόντης, Μάντζιος Α., Τζιώλης, Φερεκίδης, Μπουλούτ, Μπελάι, Λαγωνικάκης (87 Σίμονσιτς), Μάντζιος Β.

Τρεις πολύτιμοι βαθμοί για την Καλλιθέα

Αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία έκανε η Καλλιθέα. Η ομάδα του Τεννέ κέρδισε 2-1 το Αιγάλεω και πλέον μπορεί να κάνει όνειρο για τη νέα χρονιά στα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας, αφού πήρε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από Ακράτητο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το Αιγάλεω, αν και ξεκίνησε με πολλούς αναπληρωματικούς, κατάφερε πολύ νωρίς να ανοίξει το σκορ και να αγχώσει ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Χλωρός εκμεταλλεύτηκε κεφαλιά-πάσα του Ουάνγκα και λάθος του Ντραγκίσεβιτς και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Σουλογάνη, κάνοντας το 1-0 για το Αιγάλεω.

Στο 11 ο Ουάνγκα απείλησε και με δεύτερο γκολ (σούταρε άουτ από καλή θέση), όμως από κει και πέρα, η Καλλιθέα ήταν αυτή που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα δεν άργησε να ισοφαρίσει.

Πριν από την ισοφάριση, στο 12, ο Μπίκιτς έσωσε το Αιγάλεω σε σουτ του Νταμπρόφσκι, όμως στο 20 δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην κεφαλιά του Γκέκα, ο οποίος μετά από σέντρα του Κυριάκου από δεξιά, έκανε το 1-1.

Στο 28 και πάλι ο Γκέκας δεν κατάφερε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, για να φτάσουμε στο 45, όταν ο Πέτκοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του (2-1).

Στην επανάληψη, η Καλλιθέα έκανε ότι ακριβώς έπρεπε προκειμένου να διατηρήσει το προβάδισμα και φυσικά τους τρεις καθοριστικούς, για την παραμονή τους στην κατηγορία, βαθμούς, απέναντι στο Αιγάλεω, που όπως φάνηκε και από την ομάδα που παρέταξε, δεν είχε στόχο να «χτυπήσει» το ματς.

Καλλιθέα: Σουλογάνης, Γκεοργκίεφ (31 Τσιμπλίδης), Δημητρίου, Νταμπρόφσκι, Κουτσουπιάς, Κυριάκος, Ντραγκίσεβιτς, Πέτκοβιτς (70 Ντάνι), Σαββίδης (89 Τσαλίκης), Τάτσης, Γκέκας.
Αιγάλεω: Μπίκιτς, Αλεξόπουλος (46 Ψωμάς), Συμεωνίδης, Ουάνγκα (64 Αγρίτης), Στεφάνοφ, Χρήστου, Φωτάκης, Χατζής, Γκουντελίτσας, Σιλιγαρδάκης, Χλωρός (46 Νικολόπουλος).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ