37

Με ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά του στρατοπέδου προσφύγων της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας απάντησε το Ισραήλ στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε λεωφορείο στη Χάιφα την Τετάρτη.

Τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν, κατά την εισβολή τα ξημερώματα της Πέμπτης των Iσραηλινών στρατιωτών, που συνοδεύονταν από τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα.

Η επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων σημειώθηκε λίγες ώρες μετά επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα και τραυματίστηκαν περίπου 40.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις Παλαιστινίων, χωρίς όμως να γίνει γνωστός ο αριθμός τους.

Εξάλλου, το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο παλαιστινιακές πηγές μετέδωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν στέλεχος της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Τζιχάντ.

Οι στρατιώτες είχαν οργανώσει εκκαθαριστική επιχείρηση στη συνοικία Γουάντι Μάλι της Βηθλεέμ και προσπάθησαν να συλλάβουν τον Παλαιστίνιο ο οποίος αντιστάθηκε, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά στη διάρκεια της επιχείρησης από τα πυρά Παλαιστίνιου ενόπλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press