
Ο Πέρες κατηγορεί τον Σαρόν για αδιαλλαξία στο Μεσανατολικό
«Αγριεύει» η κόντρα του Αριέλ Σαρόν με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ, Σιμόν Πέρες, ο οποίος την Πέμπτη επέκρινε δημοσίως την άρνηση του πρωθυπουργού να συζητήσει πολιτικά θέματα με τους Παλαιστινίους με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας.
31
«Αγριεύει» η κόντρα του Αριέλ Σαρόν με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ, Σιμόν Πέρες, ο οποίος την Πέμπτη επέκρινε δημοσίως την άρνηση του πρωθυπουργού να συζητήσει πολιτικά θέματα με τους Παλαιστινίους με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας.
«Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία πολιτικά, οικονομικά και συναισθηματικά, με ευρύτερη οπτική και αυτό είναι το σημείο στο οποίο διαφωνούμε με τον πρωθυπουργό» τόνισε ο Πέρες κατά τη διάρκεια συνόδου του Εργατικού Κόμματος.
Τις επικρίσεις αυτές διατύπωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, την ώρα που ο Αμερικανός απεσταλμένος, απόστρατος στρατηγός Αντονι Ζίνι, συνεχίζει την αποστολή του για την επίτευξη εκεχειρίας.
«Η διαφορά μας αυτή δεν αποτελεί μόνο τεχνικό ζήτημα. Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, εάν θέλει κανείς να επιτευχθεί εκεχειρία και να υπάρξουν στη συνέχεια πολιτικές συνομιλίες» πρόσθεσε ο Πέρες.
Ο Ισραηλινός υπουργός αναφερόταν στην αξίωση του Σαρόν να συζητήσει μόνο το θέμα της ασφάλειας στο πλαίσιο της εφαρμογής κατάπαυσης του πυρός. Ο Σαρόν απαιτεί μια περίοδο πλήρους ηρεμίας διάρκειας επτά ημερών πριν από την εφαρμογή της έκθεσης Μίτσελ.
Ο Σαρόν που αναχωρεί απόψε για τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί υπό τις ριπές των όπλων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ηλιούπολη: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 17χρονη στη ΜΕΘ – Στο «μικροσκόπιο» τα προσωπικά αντικείμενα των δύο κοριτσιών
- Τομ Κρουζ: Η ανάρτηση για τα 40 χρόνια του Top Gun
- Άφησε αιχμές για τον Αταμάν ο πρόεδρος της Χάποελ, Οφέρ Γιανάι: «Ακούω ότι οι παίκτες σου…»
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό έμφραγμα σε πολλούς δρόμους της Αττικής – Πού παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Χωρίς κοινά αποτελέσματα ξανά οι φοιτητικές εκλογές: Διαφορετική πρωτιά δίνουν ΠΚΣ και ΔΑΠ
- Η ικανοποίηση του Μαρτίνεθ για το Final-4: «Τώρα, τι άλλο;»
