Οξεία κριτική Ετζεβίτ στην πολιτική ΕΕ και ΟΗΕ στο Κυπριακό
Ο Τούρκος πρωθυπουργός προειδοποίησε σήμερα την ΕΕ και τον ΟΗΕ ότι η πολιτική τους σχετικά με την Κύπρο είναι πιθανόν να γυρίσει το νησί πίσω στην εθνοτική βία των δεκαετιών του 60 και του 70. Με τις απόψεις του ευθυγραμμίζεται ο Ραούφ Ντενκτάς.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετζεβίτ, προειδοποίησε την Πέμπτη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη ότι η πολιτική τους στην Κύπρο ενδέχεται να επιστρέψει τη νήσο στην εθνοτική βία των δεκαετιών του 60 και του 70. Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, δήλωσε ότι οι διεθνείς προσπάθειες για την επανένωση της Κύπρου σε ένα ενιαίο κράτος θα σημάνει επιστροφή σε συγκρούσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
«Εάν συμφωνήσει κανείς με τις επιθυμίες ορισμένων ξένων κύκλων, της ΕΕ και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, και οι Τουρκοκύπριοι υποχρεωθούν να ζήσουν δίπλα στους Ελληνοκύπριους στο νησί, θα αντιμετωπίσουν καταστάσεις χειρότερες από τη γενοκτονία πριν από την τουρκική ειρηνευτική επιχείρηση» υποστήριξε ο Ετζεβίτ.
«Δεν θα είμαστε διατεθειμένοι, δεν μπορούμε να είμαστε διατεθειμένοι, να επιτρέψουμε στους Τουρκοκύπριους να πέσουν στην ελληνοκυπριακή κυριαρχία» κατέληξε.
Από την πλευρά του, και ευθυγραμμιζόμενος με τον Ετζεβίτ, ο Ραούφ Ντενκτάς υποστήριξε σήμερα ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ενδέχεται να πυροδοτήσει πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Παίζουν με τη φωτιά. Η κατάσταση μπορεί να φτάσει μέχρι και σε ελληνοτουρκικό πόλεμο» δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να προχωρήσει περαιτέρω στην κινδυνολογία, υποστηρίζοντας ότι εάν «τα δύο ανεξάρτητα κράτη (στην Κύπρο) εξαναγκαστούν να ζήσουν μαζί, οι Ελληνοκύπριοι θα εισβάλουν στο βόρειο τμήμα και θα καταλάβουν τα σπίτια των Τούκρων».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.