
Τον εντοπισμό γιγάντιου καλαμαριού 20 μέτρων θα επιχειρήσει ομάδα Ισπανών ερευνητών
Ένα γιγάντιο καλαμάρι μήκους 20 μέτρων και βάρους περίπου ενός τόνου θα προσπαθήσει να κινηματογραφήσει μια ομάδα Ισπανών ερευνητών, γράφει την Παρασκευή η εφημερίδα El Mundo. Η ομάδα θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Χιχόν, στη βόρεια Ισπανία, στις 6 Οκτωβρίου.
30
Ένα γιγάντιο καλαμάρι μήκους 20 μέτρων και βάρους περίπου ενός τόνου θα προσπαθήσει να κινηματογραφήσει μια ομάδα Ισπανών ερευνητών, γράφει την Παρασκευή η εφημερίδα El Mundo. Η ομάδα θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Χιχόν, στη βόρεια Ισπανία, στις 6 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας, οι ερευνητές ξεκινούν την αποστολή τους με τη βοήθεια δύο ειδικά εξοπλισμένων σκαφών, ενώ πέντε κάμερες της Transglobe Films θα κινηματογραφήσουν το τεράστιο καλαμάρι.
«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τολμηρή αλλά και ακριβή αποστολή» είπε ο Ανχελ Γκέρα, επικεφαλής της ερευνητικής αποστολής. Σύμφωμα με πληροφορίες, το κόστος της επιχείρησης αναμένεται να φτάσει τα 180 εκατομμύρια πεσέτες (360 εκατομμύρια δραχμές).
Σημειώνεται ότι νεκρά γιγάντια καλαμάρια έχουν βρεθεί αρκετές φορές κοντά στις ακτές της βόρειας Ισπανίας, ωστόσο, ποτέ δεν κατέστη δυνατό να μελετηθεί ζωντανό κάποιο από αυτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δουδωνής: Εξόχως προβληματικό ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Τροχαία: Πενθήμερο εντατικών ελέγχων στην Αττική – Συνελήφθησαν 20 οδηγοί, οι 10 υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ο «συναγερμός» του Μπαρτζώκα και η… Μπαρτσελόνα
- Νίκος Μουτσινάς: Η guest εμφάνισή του στο Έχω παιδιά
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του


