26

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των ξένων αθλητών που θα λάβουν μέρος στη διεθνή ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα του Σαρωνικού κόλπου, που θα διεξαχθεί στον Αγιο Κοσμά Ελληνικού στις 16-25 Αυγούστου. Μία εβδομάδα πριν από την εκκίνηση του σπουδαίου αγώνα, ο αριθμός των ξένων αθλητών που δήλωσε συμμετοχή έφτασε τους 80.

Οι ιστιοπλόοι που πάρουν μέρος, καλύπτουν τις έξι από τις οκτώ ολυμπιακές κλάσεις, που θα φιλοξενήσει ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας. Συγκεκριμένα, έχουν δηλώσει συμμετοχή στα Φινν, Γιούροπ, Λέιζερ, στα 470 ανδρών και γυναικών και στα Σταρ. Πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στη νεοσύστατη κλάση Yngling και στα 49er . Όσον αφορά στα Yngling, μολονότι η κλάση έχει ζωή 20 χρόνια, ήταν μόνο για αγόρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που έγινε πριν από ένα μήνα στο Λάγκο ντι Γκάρντα, από τα 60 πληρώματα που αγωνίστηκαν, μόνο τα έξι ήταν γυναικεία και αυτό διότι η κλάση έγινε πρόσφατα για κορίτσια και μάλιστα Ολυμπιακή.


Στις υπόλοιπες κλάσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές πρώτης γραμμής, όπως Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης. Στην κλάση 470 ανδρών, δεσπόζουν τα ονόματα των Ουκρανών Μπράσλαβιτς και Ματβιένγκο, των Ισπανών Μαρτίνεθ και Καντέρο, των Αργεντινών Κόντε και Φουέντε, αλλά και οι Ιταλοί Ζαντόνα και Τράνι.


Στα Φινν έχουν δηλώσει συμμετοχή, ο Βρετανός Αντρέι Σίμπσον, ο Ελβετός Κριστιάν Αντέρμαν και ο Σουηδός Κριστόφ Μπουργκέρ. Στα Λέιζερ, ξεχωρίζουν οι Αργεντίνοι Λούκας Γκοντζέλες και Ντιέγκο Ρομέρο, αλλά και οι Ιταλοί Ζεράνο και Πόγκι. Στα Γιούροπ, παρούσα θα είναι η Βελγίδα Ντεσαλία Μιν, αλλά και οι Σερένα Αμάτο και Φλορέντσια Τζερούτι από την Αργεντινή.


Έντονος συναγωνισμός θα υπάρχει και στα 470 γυναικών, διότι στη διεθνή ρεγκάτα Σαρωνικός κόλπος έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη οι Ισπανίδες Ντουφρέσνε και Αζόν, οι Αυστραλέζες Αρμοστρόνγκ και Στοούελ, αλλά και Σιμόνε και Μονσέγκουρ από την Αργεντινή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ