29

Μία ακόμη επιτυχία χάρισαν στην Ελλάδα οι αθλήτριες του τάε κβον ντο στο 10ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελισάβετ Μυστακίδου κατέκτησε το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής, ενώ η Κική Κούβαρη έχασε τη διάκριση λόγω εχθρικής διαιτησίας.

Η Ελ.Μυστακίδου, αγωνιζόμενη στα 72κ., κέρδισε στον πρώτο γύρο τη Ρωσίδα Σαμοσχίδα με σκορ 8-8 λόγω υπεροχής. Στο δεύτερο γύρο συνέχισε με νίκη επί της Βραζιλιάνας Σοράγια με 11-6. Τις επιτυχίες της, όμως, σταμάτησε η Ισπανίδα Λαλάνα. Την κέρδισε με 9-3, χωρίς όμως να στερήσει το χάλκινο μετάλλιο από την Ελληνίδα αθλήτρια.


Στα +72κ. γυναικών, η Κική Κούβαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά και κέρδισε τη Μαϊτάβα από την Ιαπωνία με 16-2. Η κακή διαιτησία, όμως, και τα ανάποδα σημεία δεν της άφησαν ελπίδες για διάκριση στο β γύρο, κόντρα στην Ισπανίδα Ροντρίγκεζ, από την οποία έχασε με 15-9.


Στα 84κ. ανδρών, ο Μάκης Μπεχλιβάνης αποκλείστηκε από τον Τούρκο Ανρίκογλου, καθώς έχασε με 6-3. Στα +84κ., ο Αντώνης Χρηστίδης έκανε πολύ καλό αγώνα και έβγαλε νοκ άουτ στον 3ο γύρο τον Ταϊλανδό Τζαρακίτ, αλλά στη συνέχεια βγήκε ο ίδιος νοκ άουτ από τον Ισπανό Μοντεσίνα.


Σήμερα είναι η τελευταία μέρα των αγώνων, και η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα τα ξημερώματα της Τρίτης. Η παρουσία της χαρακτηρίζεται επιτυχημένη, καθώς τα πρώτα δείγματα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας κρίνονται θετικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ