
Χρέη 38,440 δισ. δρχ. των συλλόγων προς τους παίκτες στην Αργεντινή
Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους πληρώνονται αδρά από συμβόλαια, χορηγούς και διαφημίσεις, οι συνάδελφοί τους της Αργεντινής ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων λόγω των χρεών των συλλόγων. Ανήμερα την Πρωτομαγιά η ένωση ποδοσφαιριστών κήρυξε απεργία, καθώς οι ομάδες τούς οφείλουν συνολικά 38,440 δισ. δραχμές.
63
Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους πληρώνονται αδρά από συμβόλαια, χορηγούς και διαφημίσεις, οι συνάδελφοί τους της Αργεντινής ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων λόγω των χρεών των συλλόγων. Ανήμερα την Πρωτομαγιά η ένωση ποδοσφαιριστών κήρυξε απεργία, καθώς οι ομάδες τούς οφείλουν συνολικά 38,440 δισ. δραχμές.
«Οι ομάδες δεν πληρώνουν τους παίκτες τους και αυτό δεν συνέβη τώρα, αλλά διαρκώς. Για αυτόν το λόγο κηρύσσουμε απεργία διαρκείας» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιριστών Αργεντινής, Σέρτζιο Μάρκι, όπως μεταδίδει το DailySoccer.
Οι αρχηγοί όλων των ομάδων έως και την τρίτη κατηγορία της Αργεντινής συνεδρίασαν επί τρεις ώρες, ώστε να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στην ασυνέπεια των συλλόγων.
Στην υπόθεση δεν επενέβη μόνο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής, αλλά και η υπουργός Εργασίας της χώρας, Πατρίσια Μπούλριχ.
«Υπάρχει μόνο ένας υπαίτιος για αυτή την κατάσταση και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Αλλά αυτό το πάρτι τελείωσε» είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας πως οι σύλλογοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση.
Στην επέμβασή της, μάλιστα, η υπουργός Εργασίας της Αργεντινής πρότεινε στην Ένωση Ποδοσφαιριστών να καταβάλει το κράτος το 25% των οφειλών, δηλαδή 9,607 δισ. δραχμές, αλλά οι ποδοσφαιριστές απέρριψαν την πρόταση απαιτώντας πολύ περισσότερα.
Είναι ενδεικτικό πως οι παίκτες της Μπόκα Τζούνιορς δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματα που προβλέπονται ως πριμ για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, όταν νίκησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης τον περασμένο Νοέμβριο.
Τον περασμένο Απρίλιο η Ένωση Ποδοσφαιριστών Αργεντινής κήρυξε απεργία έπειτα από αλλεπάλληλα κρούσματα βίας εις βάρος των μελών της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»

