H SAP, ένα από τα μεγαλύτερα software houses στην Ευρώπη, και η Yahoo ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για να προσφέρουν από κοινού ενημέρωση, εφαρμογές και υπηρεσίες σε επιχειρήσεις μέσω μιας νέας διαδικτυακής πύλης.
H SAP, ένα από τα μεγαλύτερα software houses στην Ευρώπη, και η Yahoo ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για να προσφέρουν από κοινού ενημέρωση, εφαρμογές και υπηρεσίες σε επιχειρήσεις μέσω μιας νέας διαδικτυακής πύλης.
To νεοσύστατο τμήμα SAP Portals, με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, θα αναλάβει την προώθηση των υπηρεσιών τους σε 13.000 επιχειρήσεις που υπολογίζεται ότι ανήκουν ήδη στο πελατολόγιο της γερμανικής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου.
Τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας των δύο κολοσσών εκτιμάται ότι θα είναι ορατά το επόμενο τρίμηνο, όταν «ανέβει» στο Διαδίκτυο η νέα επαγγελματική διαδικτυακή πύλη, με τη συνεργασία άλλης μιας εταιρείας, της (θυγατρικής πλέον της SAP) TopTier Software.
O πρόεδρος της SAP, X.Πλάτνερ, έκανε λόγο για δύο εκδόσεις της νέας πύλης. Στη βασική θα παρέχονται το γνωστό περιεχόμενο της πύλης του Yahoo! και πρόσβαση σε ορισμένες επαγγελματικές εφαρμογές. Η επαγγελματική έκδοση θα «ανοίγει την πόρτα» σε όλες τις εφαρμογές της SAP και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη συνεργασία προγραμμάτων της εταιρείας με εφαρμογές τρίτων, όπως Oracle, PeopleSoft και Siebel Systems.
Η Yahoo! παρείχε τους τελευταίους εννέα μήνες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, με μία επαγγελματική έκδοση της γνωστής πύλης του, και δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές ειδικού ενδιαφέροντος· η επιτυχία της όμως ήταν περιορισμένη σε… μόλις 18 πελάτες, όπως μετέδωσε το Reuters. Από την άλλη, η SAP προωθούσε το mySAP.com Workplace, αλλά το κοινό του περιοριζόταν σε υπάρχοντες πελάτες της εταιρείας. Μετά τη συμφωνία, η Yahoo θα συνεχίσει να εμπορεύεται την επαγγελματική της διαδικτυακή πύλη, η SAP όμως θα εγκαταλείψει τα σχέδιά της.