Σκληροί δίσκοι Quantum τέλος – Στροφή της εταιρείας σε άλλα αποθηκευτικά μέσα
Η Quantum εγκαταλείπει την παραγωγή σκληρών δίσκων ύστερα από 25 χρόνια παρουσίας στο χώρο, καθώς οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν τελικά την πώληση του σχετικού τμήματος στη Maxtor, όπως είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.
36
Η Quantum εγκαταλείπει την παραγωγή σκληρών δίσκων ύστερα από 25 χρόνια παρουσίας στο χώρο, καθώς οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν τελικά την πώληση του σχετικού τμήματος στη Maxtor, όπως είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ZDNet ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικλ Μπράουν, η Quantum εγκαταλείπει την παραγωγή μεμονωμένων συσκευών, και θα δραστηριοποιείται στο εξής στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης δεδομένων για εταιρείες. Για το σκοπό αυτόν σκοπεύει μάλιστα να εξαγοράσει εταιρείες που ειδικεύονται στην ανάπτυξη λογισμικού και εξοπλισμού για συστήματα αποθήκευσης.
Τα κύρια προϊόντα της εταιρείας, η οποία απασχολεί περίπου 3.000 εργαζόμενους, θα είναι τα συστήματα αποθήκευσης σε μαγνητική ταινία DLT και SuperDLT, η σειρά διακομιστών αποθήκευσης Snap και οι ρομποτικές βιβλιοθήκες μαγνητοταινιών ALT.
Η Quantum ήλπιζε ότι το τμήμα διακομιστών αποθήκευσης Snap θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση ανεξάρτητης εταιρείας, αλλά προς το παρόν οι οικονομικές συνθήκες δεν της επιτρέπουν να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Μπράουν.
Ένας τομέας στον οποίο η εταιρεία θα μπορούσε να επεκταθεί είναι τα δίκτυα αποθήκευσης (Storage Area Networks ή SANs), τα οποία επιτρέπουν την κατανομή των δεδομένων σε διαφορετικούς διακομιστές. Το 2000 εγκατέστησε περίπου 300 SANs.
Πάντως, η Quantum αναμένεται να αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό στο χώρο των μαγνητικών ταινιών, καθώς η Hewlett – Packard, η IBM, η StorageTek και η Seagate δημιούργησαν από κοινού την ανταγωνιστική συσκευή Ultrium. Το πλεονέκτημα, όμως, των οδηγών SuperDLT της Quantum είναι ότι μπορούν να διαβάζουν τις παλιότερες ταινίες DLT, αντίθετα με το Ultrium.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πάμε μια βόλτα;» Πρεμιέρα με τη Νίκη Λυμπεράκη στο MEGA
- Βόλος: Ανήλικη βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε βοήθεια – Κατήγγειλε τον πατέρα της ότι τη χτύπησε
- Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Προσπάθεια συγκάλυψης η αναβολή της δίκης για τα χαμένα βίντεο
- Η Amazon θέλει να αγοράσει δορυφορική εταιρεία για να ανταγωνιστεί το Starlink
- Γιάννης Αποστολάκης: Τι περίεργο πράμα που ήταν αυτός ο άνθρωπος
- Ακρίβεια: Κατά 50 ευρώ ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι – «Φωτιά» και τα οπωροκηπευτικά
- Εκλογές ζητά το ΠΑΣΟΚ μετά τις παραιτήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ο ανασχηματισμός δεν σώζει την κυβέρνηση»
- Ζωγράφου: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος για τον θάνατο της μητέρας και της αδερφή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442