66

Την παράδοση που τη θέλει να κερδίζει τον Πανιώνιο στην έδρα της συνέχισε την Κυριακή η Ξάνθη. Η ομάδα της Θράκης νίκησε τους Νεοσμυρνιώτες με 3-1, χωρίς να τους αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα.

Από το δεύτερο μόλις λεπτό η Ξάνθη έκοψε τον αέρα στους «κυανέρυθρους», που είχαν πάρει ανέλπιστους βαθμούς μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και τη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές.


Ο Ζουμπούλης έπιασε την κεφαλιά έπειτα από όμορφα εκτελεσμένο φάουλ του Γιανότσκο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πουρλιοτόπουλου, ανοίγοντας το σκορ στο 2.


Ο Σλοβάκος των γηπεδούχων, μετά το… μισό γκολ που προσέφερε στο Ζουμπούλη, χρίστηκε ο ίδιος σκόρερ, καθώς ύστερα από «επέλαση» στην άμυνα του Πανιωνίου ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και έγραψε το 2-0 στο 39.


Γρήγορα – γρήγορα, λοιπόν, η Ξάνθη «καθάρισε» το παιχνίδι, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Οι Θρακιώτες πέτυχαν το τελειωτικό χτύπημα στο 64, με το Ζουμπούλη να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη συνάντηση. Ο 23χρονος επιθετικός πήρε την μπάλα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των «κυανέρυθρων» έφτασε μπροστά από την εστία του Πουρλιοτόπουλου και με σουτ έκανε το 3-0.


Η έκταση στο σκορ έφερε το χαλάρωμα των παικτών του Νίκου Καραγεωργίου. Έτσι ο Πανιώνιος βρήκε χώρο στο γήπεδο και έφτασε στο γκολ της τιμής. Στο 77, λοιπόν, έπειτα από το χτύπημα φάουλ του Γκώνια και την ασθενή απόκρουση του Μπούτσεκ, ο Ζίζι Ρόμπερτς πήρε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων, κάνοντας το 3-1.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το γκολ είναι ό,τι καλύτερο έχει πετύχει ο Πανιώνιος στο γήπεδο της Ξάνθης, από όπου τα τελευταία έξι χρόνια φεύγει ηττημένος χωρίς να έχει παραβιάσει την εστία των Θρακιωτών.


Ξάνθη: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Παπαδημητρίου, Κεχαγιάς, Τουρσουνίδης (Σφακιαννάκης), Γκάγκερ, Ζουμπούλης, Πρίττας, Ζωφραφάκης, Ζαμπρόπουλος, Γιανότσκο.


Πανιώνιος: Πουρλιοτόπουλος, Κλάεβιτς, Γιαννόπουλος (Σακελλαρίδης), Ρόμπερτς, Γκώνιας, Κάφαλης, Χασιώτης, Ευθυμιάδης, Κατσαρός (Ιωάννου), Αμπελάς (Νάγκμπε), Λέραντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ