75

Οι μεγάλες εκπλήξεις δεν ήταν στο πρόγραμμα των αναμετρήσεων της Δυτικής Περιφέρειας, αν και ομάδες, θεωρητικά και με βάση τη βαθμολογία, πιο δυνατές δεν κατάφεραν να φύγουν νικητές από τις έδρες άλλων που είτε παλεύουν για την είσοδο στην οκτάδα είτε δεν έχουν τόσο μεγαλεπήβολους στόχους.

Στη Μινεάπολη, οι Τίμπεργουλβς έπαιξαν ένα από τα καλύτερά τους παιχνίδια για τη φετινή περίοδο, κέρδισαν 93-80 τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας Μπλέιζερς και αγκάλιασαν την έβδομη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στην επόμενη φάση.


Μεγάλος πρωταγωνιστής για την έκτη συνεχόμενη νίκη της Μινεσότα ήταν ο Τερέλ Μπράντον με 22 πόντους και 11 ασίστ, με ποσοστό ευστοχίας που άγγιξε το 60% και εξαιτίας του το Πόρτλαντ είδε τη διαφορά που είχε πάρει να μην αποδεικνύεται και τόσο… ασφαλείας, αφού τελικά εξανεμίστηκε.


Διά χειρών Ντάνκαν μεγάλη νίκη για τους Σπερς


Οι Γιούτα Τζαζ δεν τα κατάφεραν στην έδρα τους. Κανένας δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Τιμ Ντάνκαν που με 33 πόντους και δέκα ριμπάουντ ήταν ο… πρωτεργάτης της επιτυχίας των Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι κέρδισαν με 99-86.


Πέρα από τον Ντάνκαν, ο Ντέρεκ Αντερσον πέτυχε 22 πόντους και ο Τέρι Πόρτερ σημείωσε ρεκόρ περιόδου με 17 πόντους, στην τρίτη φετινή νίκη των Σπερς επί των Τζαζ. Πρώτος σκόρερ για τη Γιούτα ήταν ο Καρλ Μαλόουν με 19 πόντους, ενώ ο Ντόνιελ Μάρσαλ πέτυχε άλλους 18.


Στις… λεπτομέρειες νικητές οι Νάγκετς


Δευτερόλεπτα απέμεναν μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης των Νάγκετς με τους Μάβερικς, όταν ο Αντόνιο ΜακΝτάις άρπαξε το ριμπάουντ στο λόου ποστ και δεν αστόχησε. Καλάθι, που έδωσε τη νίκη στο Ντένβερ με 102-100, αφού και να ήθελε να αντιδράσει το Ντάλας δεν υπήρχε χρόνος για να το κάνει.


Ο ΜακΝτάις πέτυχε συνολικά 11 πόντους και μάζεψε 19 ριμπάουντ, ενώ ο Κέβιν Γουίλιαμς προσέθεσε άλλους 18 πόντους για τους Νάγκετς, που σημείωσαν την ένατη στη σειρά νίκη τους στο Ντένβερ και ανάγκασαν τους Μάβερικς στην έκτη συνεχόμενη ήττα τους.


Εύκολα οι Κινγκς


Ο Κρις Γουέμπερ, που πέτυχε 33 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ, ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της νίκης των Σακραμέντο Κινγκς με 101-89 επί των Λος Αντζελες Κλίπερς, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα για έβδομη συνεχόμενη φορά.


Με τη νίκη αυτή το Σακραμέντο έφτασε τις 100 στο ΝΒΑ υπό την καθοδήγηση του Ρικ Έϊντελμαν, ο οποίος θα είναι και ο προπονητής της Δύσης στο All Star Game για δεύτερη φορά, έπειτα από το 1991.


Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για Σιάτλ


Πετυχαίνοντας ρεκόρ περιόδου με 18 πόντους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν καθοριστικοί, και ισάριθμα ριμπάουντ ο Πάτρικ Έγουινγκ οδήγησε τους Σιάτλ Σούπερ Σόνικς στην επικράτηση με 106-97 επί των Νιου Τζέρσεϊ Νετς, επικράτηση που ήταν η πέμπτη στη σειρά.


Για τους Νετς ήταν η τέταρτη συνεχόμενη φορά που δεν τα κατάφεραν παρά τους 29 πόντους του Στεφόν Μάρμπουρι. Πρώτος σκόρερ των Σόνικς ήταν ο Ρούμπεν Πάτερσον με 21 πόντους, ενώ άλλους 17 προσέθεσε ο Γκάρι Πέιτον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press