26

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε την Πέμπτη να μην παραπέμψει στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων την προσφυγή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Φλωρίδη, κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή της ΕΠΑΕ, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτος ο πρόεδρος της Ένωσης, Βίκτωρας Μητρόπουλος, παρά τα όσα ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΠΟ έλαβε την παραπάνω απόφαση με ψήφους 10-2 (δεν μετείχε στη συζήτηση ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, που είναι εξ οφίτσιο Α αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας) και αφού αποδέχτηκε τις γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ, των καθηγητών πανεπιστημίου κ. Παπανικολάου και Χαραλαμπάκη, της λέκτορος κ. Φλώρας Τριανταφύλλου και της επιστημονικής συνεργάτιδας κ. Μαρίας Αντωνοπούλου, «σύμφωνα με τις οποίες -μεταξύ άλλων- δεν δύναται να προσφεύγει μη μέλος της ΕΠΟ σε επιτροπές της ομοσπονδίας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


Η εξέλιξη αυτή δίνει νέα… παράταση ζωής στο Βίκτωρα Μητρόπουλο, ο οποίος παραμένει στο πόστο του ωσότου ο κ. Φλωρίδης αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.


Ακόμη, το ΔΣ της ΕΠΟ προχώρησε στη σύσταση τριμελούς επιτροπής, την οποία αποτελούν οι σύμβουλοι Σταθόπουλος, Κούκης και Πασσιόπουλος, η οποία θα διερευνήσει -πέραν των όποιων διαδικασιών ακολουθηθούν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα- τους λόγους διακοπής του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ