69

Η Τίνα Τέρνερ και το γκρουπ των NSync είναι οι πιο πετυχημένοι εμπορικά live καλλιτέχνες της χρονιάς που πέρασε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία Pollstar την Πέμπτη, οι εισπράξεις από τις πωλήσεις των εισιτηρίων στις συναυλίες της Τέρνερ ανέρχονται σε 80,2 εκατ. δολάρια για όλο το έτος (περίπου 29,4 δισ. δρχ.) και των NSync σε 76,4 εκατ. δολάρια (περίπου 28 δισ. δρχ.).

Στη λίστα ακολουθούν η Dave Mathews Band με 68,2 εκατ. δολάρια εισπράξεις (25 δισ. δρχ.), το hard rock γκρουπ των Kiss και το ζευγάρι της κάντρι Τιμ ΜακΓκρο – Φέιθ Χιλ με 62,7 εκατ. (23 δισ. δρχ.) και 48,8 (17,8 εκατ. δρχ.) εκατ. δολάρια αντίστοιχα.


Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας εταιρείας, οι Kiss έδωσαν τις περισσότερες συναυλίες μέσα στη χρονιά που πέρασε: 128 κονσέρτα σε 120 αμερικανικές πόλεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους.


Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ δίνοντας τις λιγότερες συναυλίες σε σχέση με άλλους καλλιτέχνες κέρδισε αναλογικά τα περισσότερα χρήματα. Οι εισπράξεις για το καθένα από τα δύο σόου που έδωσε στο Λος Αντζελες και τη Νέα Υόρκη ανήλθαν σε 27 εκατ. δολάρια (περίπου 10 δισ. δρχ.). Το εισιτήριο για τις συναυλίες της έφτανε έως και τα 2.500 δολάρια (περίπου 920.000 δρχ.!).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters