
Γεννιέται η μπασκετική λίγκα της Αδριατικής
Οι κορυφαίες ομάδες μπάσκετ της Κροατίας, της Βοσνίας, του Μαυροβουνίου και της Σλοβενίας προχωρούν στην καθιέρωση ενός ξεχωριστού πρωταθλήματος, που θα ζωντανέψει ξανά το αγαπημένο άθλημα των πλάβι, μία δεκαετία μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας.
75
Οι κορυφαίες ομάδες μπάσκετ της Κροατίας, της Βοσνίας, του Μαυροβουνίου και της Σλοβενίας προχωρούν στην καθιέρωση ενός ξεχωριστού πρωταθλήματος, που θα ζωντανέψει ξανά το αγαπημένο άθλημα των πλάβι, μία δεκαετία μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας.
Η νέα «λίγκα της Αδριατικής» θα έχει τη βάση της στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2001, όπως ανακοίνωσε ο Ράντοβαν Λόρμπεκ, διευθυντής της σλοβενικής Ολίμπια, μιας από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα.
Με τα έως τώρα δεδομένα, στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος τέσσερις ομάδες της Κροατίας, τρεις της Σλοβενίας, δύο της Βοσνίας και μία ομάδα από το Μαυροβούνιο τουλάχιστον την πρώτη περίοδο. Ωστόσο, οι εμπνευστές της ιδέας ελπίζουν ότι σύντομα και ομάδες της Γιουγκοσλαβίας και των Σκοπίων θα εισχωρήσουν στη λίγκα.
«Θεωρούμε ότι αυτό το πρωτάθλημα θα προσελκύσει σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό το ενδιαφέρον του κόσμου και θα βοηθήσει τις ομάδες οικονομικά. Αποτέλεσμα θα είναι η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος. Είμαστε σε επαφές και με ομάδες της Γιουγκοσλαβίας και των Σκοπίων, και ελπίζουμε ότι θα έλθουν τελικά και αυτές. Τότε, αυτό το πρωτάθλημα θα γίνει ένα από τα δυνατότερα της Ευρώπης, όπως ακριβώς ήταν πριν από δέκα χρόνια.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Διαψεύδουν τον Τραμπ οι υπηρεσίες του: Το Ιράν έχει ακόμα χιλιάδες πυραύλους – «Θα ανασυστήσουν το οπλοστασίο»
- LIVE: Ελλάδα – Ουγγαρία
- Πάτρα: Παραδόθηκε στην Αστυνομία 32χρονος για το αιματηρό περιστατικό στο Σούλι – Αναζητούνται άλλα δύο άτομα
- Μόναχο: Με Μαροζάν στον πρώτο γύρο ο Τσιτσιπάς
- Ευγενία Σαμαρά: Το μαγευτικό ταξίδι της στην Ισλανδία
- LIVE: Μπρέντφορντ – Έβερτον

