«Σιδερόφρακτη περιοχή» ο λόφος του Φιλοπάππου με τον περιβάλλοντα χώρο
Σε ένα ελεγχόμενο περιφραγμένο αρχαιολογικό πάρκο, το οποίο θα ανοίγει το πρωί και θα κλείνει το βράδυ, θα μετατραπούν ο λόφος του Φιλοπάππου, η Πνύκα και το Αστεροσκοπείο, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε σχετική μελέτη που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας.
45
Σε ένα ελεγχόμενο περιφραγμένο αρχαιολογικό πάρκο, το οποίο θα ανοίγει το πρωί και θα κλείνει το βράδυ, θα μετατραπούν ο λόφος του Φιλοπάππου, η Πνύκα και το Αστεροσκοπείο, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε σχετική μελέτη που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας.
Σύμφωνα με τη μελέτη -που εισηγήθηκε στο ΚΑΣ η προϊσταμένη της Α Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αλκηστις Χωρέμη- θα δημιουργηθούν επτά είσοδοι στο χώρο, οι οποίοι θα ελέγχονται από ισάριθμα μόνιμα φυλάκια. Η κεντρική είσοδος θα δημιουργηθεί κοντά στην εκκλησία του Λουμπαρδιάρη, η οποία θα μείνει εκτός περίφραξης, όπως εκτός θα παραμείνει και το «περίπτερο», έργο του Δημήτρη Πικιώνη.
Το θέατρο της Δώρας Στράτου μεταφέρεται σε χώρο κοντά στην οδό Κοίλης, και το εγκαταλειμμένο θέατρο Μπαστιά κατεδαφίζεται, με στόχο την ανάπλαση της περιοχής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου την Πέμπτη, βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση του «Ήχος και Φως» από την Πνύκα, χωρίς όμως να έχει ακόμη αποφασιστεί η νέα τοποθεσία όπου θα μετεγκατασταθεί, όπως βέβαιο είναι ότι το εστιατόριο «Διόνυσος» θα παραμείνει στον ίδιο χώρο.
Προκειμένου να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χαρακτήρας της περιοχής, θα δημιουργηθούν εσωτερικές διαδρομές και θα συνδεθούν μεταξύ τους η Πνύκα, τα Θεμιστόκλεια Τείχη, τα Μακρά Τείχη και οι πύλες τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Μαρτίου
- Διατροφή: Η μια κίνηση που «ρίχνει» τις θερμίδες χωρίς να μειώσουμε την ποσότητα
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον αμερικανικής βάσης στο Κουβέιτ
- Κατώτατος μισθός: Στη σκιά του πολέμου η απόφαση για αύξηση από την 1η Απριλίου
- Spirituali Pietà: Πιθανή ανακάλυψη άγνωστου πίνακα του Μιχαήλ Άγγελου στο Βέλγιο – Ίσως το πέμπτο έργο του σε καμβά
- Οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν: Το «μυστικό» για καλή ζωή




