Μετά το παλάτι και το θρακικό ναό, ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία ένας θολωτός τάφος
Ένας τέλεια διατηρημένος θρακικός θολωτός τάφος, διακοσμημένος με τοιχογραφίες, ήλθε πρόσφατα στην επιφάνεια στη νότια Βουλγαρία, ύστερα από τις ανασκαφικές εργασίες ομάδας αρχαιολόγων.
43
Ένας τέλεια διατηρημένος θρακικός θολωτός τάφος, διακοσμημένος με τοιχογραφίες, ήλθε πρόσφατα στην επιφάνεια στη νότια Βουλγαρία, ύστερα από τις ανασκαφικές εργασίες ομάδας αρχαιολόγων.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας Trud τη Δευτέρα, ο τάφος βρίσκεται κοντά στην πόλη Χάσκοβο (234χλμ. νοτιοανατολικά της Σόφιας), είναι κατασκευασμένος από μεγάλες πέτρες, έχει δύο θαλάμους, και τους τοίχους του κοσμούν τοιχογραφίες με άλογα και πολεμιστές.
Ο πολιτισμός των Θρακών γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή του από το 2000 π.Χ. έως την εισβολή των Σλάβων, τον ΣΤ μ.Χ. αιώνα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν τη μεγάλη αρχαιολογική σημασία του τάφου, του δεύτερου που ανακαλύπτεται στη Βουλγαρία.
Ο πρώτος βρέθηκε το 1944 κοντά στην πόλη Καζαλνίκ, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Σόφιας, ενώ στις αρχές του έτους, και έπειτα από πολύχρονες συστηματικές ανασκαφές, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα θρακικό ανάκτορο και έναν τάφο της ίδιας περιόδου, κοντά στο θολωτό τάφο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση


