Η Βουλή τιμά την επέτειο ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελλάδα
Εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδα διοργανώνονται στη Βουλή των Ελλήνων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Απόστολος Κακλαμάνης.
38
Εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδα διοργανώνονται στη Βουλή των Ελλήνων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Απόστολος Κακλαμάνης.
Στη σειρά των εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν με ειδική τιμητική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στις 30 Νοεμβρίου, περιλαμβάνονται:
– Η έκθεση «Θράκη 2000: 80 χρόνια από την ενσωμάτωση», που εγκαινιάστηκε στις 5 Δεκεμβρίου και φιλοξενείται στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου.
– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για μαθητές και καθηγητές που επισκέπτονται την έκθεση.
– Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής μεταξύ των παιδιών της τελευταίας τάξης του Δημοτικού όλων των σχολείων της Θράκης, στον οποίο μετέχουν 245 σχολεία με 2.886 μαθητές. Τα έργα, που θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή υπό την προεδρία του ακαδημαϊκού καθηγητή Παναγιώτη Τέτση, θα εκτεθούν στο περιστύλιο της Βουλής. Οι μαθητές που θα βραβευτούν και οι συνοδοί τους θα προσκληθούν στα εγκαίνια της έκθεσης των έργων τους.
– Έκδοση της Ιστορίας της Θράκης, που συντάσσεται από ειδική ομάδα ιστορικών.
– Χρονολόγιο των σημαντικότερων γεγονότων στην ιστορία της Θράκης, που διατίθεται στους επισκέπτες της έκθεσης.
– Αναμνηστική σειρά τηλεκαρτών που απεικονίζουν αρχαία νομίσματα της Θράκης.
– Μουσικοχορευτική εκδήλωση με θρακιώτικους σκοπούς και τραγούδια, που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 19 Ιανουαρίου.
– Συμμετοχή της Βουλής στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Προστασία και Αποκατάσταση του Περιβάλλοντος, που θα συγκληθεί στη Θράκη.
– Ηλεκτρονική ταξινόμηση των αρχείων της Βουλής που σχετίζονται με θέματα που αφορούν στη Θράκη της περιόδου 1848 – 1998.
– Συντήρηση του υλικού της Βιβλιοθήκης του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως, με δαπάνη της Βουλής, από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης.
– Παραγωγή βιντεοταινίας για τη Θράκη από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα αρχίσει να διατίθεται έως το Μάιο του 2001.
Ο Απ.Κακλαμάνης, αφού ευχαρίστησε τους φορείς, τα μέλη των ειδικών επιτροπών, τα στελέχη και τους συνεργάτες της Βουλής που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του προγράμματος, ανακοίνωσε ότι περί τα μέσα Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό ταξίδι σε όλους τους νομούς της Θράκης, στο οποίο θα μετέχουν οι βουλευτές της περιοχής και οι δημοσιογράφοι του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
- Ο Μαγγελάνος πέρα από τον μύθο – Ήρωας, κατακτητής ή κάτι πιο σκοτεινό;
- Η μια λέξη που μπορεί να σώσει τη σχέση




