Θα καθυστερήσει η επιστροφή του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού
Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) θα χρειαστεί να παραμείνει στο Διάστημα δύο επιπλέον εβδομάδες από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί λόγω αναγκαίων επιδιορθώσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο διαστημικό λεωφορείο που θα τους φέρει πίσω στη Γη.
65
Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) θα χρειαστεί να παραμείνει στο Διάστημα δύο επιπλέον εβδομάδες από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί λόγω αναγκαίων επιδιορθώσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο διαστημικό λεωφορείο που θα τους φέρει πίσω στη Γη.
Όπως μετέδωσε το CNN, οι δύο Ρώσοι κοσμοναύτες Γιούρι Γκιτζένκο και Σεργκέι Κρικάλιοφ και ο Αμερικανός αστροναύτης και επικεφαλής Μπιλ Σέπερντ δεν θα επιστρέψουν τελικά στη Γη έπειτα από τέσσερις μήνες παραμονής στον ISS, δηλαδή στο τέλος Φεβρουαρίου, αλλά δύο εβδομάδες αργότερα.
Το διαστημόπλοιο της επιστροφής, το διαστημικό λεωφορείο Discovery, χρειάζεται επιδιορθώσεις, όπως ανακοινώθηκε από τη NASA την Τετάρτη. Επομένως το πλήρωμα που θα αντικαταστήσει τους Γκιτζένκο, Κρικάλιοφ και Σέπερντ δεν πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Μαρτίου, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα.
Πάντως, ο αστροναύτης και οι κοσμοναύτες δεν διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση, καθώς έχουν αρκετό φαγητό και νερό, αν και θα χρειάζονταν ίσως περισσότερα T-shirts, όπως σχολίασε ο Σέπερντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «μάχη» του Ανδρουλάκη απέναντι στον «προϋπολογισμό των ανισοτήτων»
- Σχεδόν διπλάσιες οι δαπάνες για ψυχικές παθήσεις των παιδιών σε μια δεκαετία
- Συνταγή: Enchiladas με κοτόπουλο & πικάντικη σάλτσα
- Συζήτηση επί του σχεδίου του Νέου Κώδικα στο ΔΣ της ΚΕΔΕ-Στην Βουλή σήμερα οι Δήμαρχοι της χώρας
- Αποκάλυψη in: Το παρασκήνιο της νέας σύλληψης του Έλληνα Εσκομπάρ
- Γιόγκα: Η σταση του «πρώτου πολεμιστή» χαρίζει δύναμη
- Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Μειώσεις φόρων έρχονται το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 16.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/marc-sendra-martorell-vXR-_zOOsEA-unsplash-1-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442