57

Τελικά η FIFA αποφάσισε να μη στενοχωρήσει ούτε την κοινή γνώμη ούτε τους «ειδικούς» και «διχοτόμησε» τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του αιώνα. Έτσι, στο γκαλά της Ρώμης η Παγκόσμια Ομοσπονδία «δημιούργησε» δύο ξεχωριστές κατηγορίες βραβεύσεων.

Τον τίτλο του καλύτερου για τον 20ό αιώνα «από την οικογένεια της FIFA» κέρδισε ο Πελέ, ενώ τον αντίστοιχο των ψηφοφόρων του Ίντερνετ ο Ντιέγκο Μαραντόνα.


Και οι δύο σούπερ σταρ του παρελθόντος βρίσκονται στη Ρώμη και συνέχισαν την κόντρα τους μέσα από δηλώσεις.


Ο Πελέ υποστηρίζει ότι ο δικός του τίτλος είναι αυτός που μετρά, αφού προέρχεται από τους καθ ύλην αρμόδιους, την ειδική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας και τους συντάκτες του περιοδικού FIFA News.


Στον αντίποδα ο Μαραντόνα πιστεύει ότι η… διαδικτυακή ψήφος του λαού είναι αυτή που μετρά, άρα ο ίδιος είναι ο μεγάλος νικητής.


Πάντως, τα συγχαρητήρια όλων αξίζουν και στους δύο, αλλά και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τις αξέχαστες στιγμές που χάρισαν στους ανά την υφήλιο ποδοσφαιρόφιλους τόσο ο Βραζιλιάνος «βασιλιάς» όσο και το «Χρυσό Παιδί» από την Αργεντινή.


Αναλυτικά τα ποσοστά που κατέκτησαν οι Πελέ και Μαραντόνα στις δύο διαφορετικές ψηφοφορίες που δημιούργησε η FIFA είναι:


Καλύτερος ποδοσφαιριστής του αιώνα για την οικογένεια της FIFA: Πελέ


1. Πελέ (Βραζιλία) 72,75 %


2. Αλφρέντο ντι Στέφανο (Αργεντινή) 9,75 %


3. Ντιέγκο Μαραντόνα (Αργεντινή) 6 %


4. Φραντζ Μπεκενμπάουερ 2,5 %


5. Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) 2 %


Καλύτερος ποδοσφαιριστής του αιώνα, μέσω ψηφοφορίας στο Ίντερνετ:
Ντιέγκο Μαραντόνα


1. Ντιέγκο Μαραντόνα (Αργεντινή) 53,60 %


2. Πελέ (Βραζιλία) 18,53 %


3. Εουσέμπιο (Πορτογαλία) 6,21 %


4. Ρομπέρτο Μπάτζιο (Ιταλία) 5,42 %


5. Ρομάριο (Βραζιλία) 1,69 %


6. Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) 1,57 %


7. Ρονάλντο (Βραζιλία) 1,55 %


8. Φραντζ Μπεκενμπάουερ (Γερμανία) 1,50 %


9. Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία) 1,34 %


10. Ριβάλντο (Βραζιλία) 1,19 %



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ