45

Το Μάιο του 2001 αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο των οποίων ο Δήμος Αθηναίων θα παρουσιάσει μία έκθεση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη. Στις εκδηλώσεις των εγκαινίων θα συμμετάσχουν, επίσης, εκπρόσωποι της γαλλικής και της ιταλικής κυβέρνησης.

«Δυστυχώς, η Ελλάδα παρ ολίγον να μη μετάσχει στην τόσο σημαντική πρωτοβουλία αυτού του προγράμματος» δήλωσε με νόημα ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ήταν παρών και ο συντονιστής του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Αλεξάνδρεια, Ίταλο Γκομέζ.
Την έκθεση θα διοργανώσει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το ΕΛΙΑ, το Αρχείο Καβάφη και την ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας.


Όπως αναφέρει Η Καθημερινή την Παρασκευή, η έκθεση θα περιλαμβάνει ντοκουμέντα από τη ζωή του Καβάφη, καθώς και άλλων Αλεξανδρινών ποιητών.


Μετά την Αλεξάνδρεια η έκθεση θα μεταφερθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου θα γίνει και η παρουσίαση της νέας Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ