69

Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών θα προβληθεί στις 8 Δεκεμβρίου στο Βανκούβερ του Καναδά η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και των εκδηλώσεων «Η Ελλάδα στον Καναδά».

Η ταινία με την οποία εκπροσωπήθηκε η χώρα μας στο φεστιβάλ προβλήθηκε για πρώτη φορά την 1η Δεκεμβρίου στην καναδική πρωτεύουσα δημιουργώντας εξαιρετικές εντυπώσεις για τη συμβολή Ελλήνων καλλιτεχνών στο σύγχρονο πολιτισμό. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα στο αμφιθέατρο των Εθνικών Αρχείων του Καναδά, όπου φιλοξενήθηκε το φεστιβάλ, γεγονός που ώθησε τους διοργανωτές σε εκτός προγράμματος επαναπροβολή της ταινίας.


Το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα προβληθεί στις 8 Δεκεμβρίου, αυτήν τη φορά σε πρεμιέρα στο Βανκούβερ, όπου πραγματοποιούνται προβολές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Με την προβολή της ταινίας «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα» ολοκληρώνεται και η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Η Ελλάδα στον Καναδά», που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του φθινοπώρου και περιλάμβανε διαλέξεις για ελληνικά θέματα, περιοδεία του γνωστού για τις θέσεις του στο θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα Βρετανού ιστορικού Ουίλιαμ Σεντ Κλερ, παρουσίαση βιβλίων ελληνικού ενδιαφέροντος καθώς και τη διεθνών προδιαγραφών έκθεση ελληνικής καλλιτεχνικής φωτογραφίας «Εικόνα και είδωλο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ