
Τα Μάρμαρα δεν πρέπει να γίνονται διακοσμητικά στοιχεία
Σε δηλώσεις σχετικά με τη διοργάνωση δεξίωσης στις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου, όπου φυλάσσονται τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, προέβη ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι είναι βέβαιος πως «όλοι οι Βρετανοί επίσημοι και όλο το κοινό θα σεβαστεί τα Μάρμαρα και δεν θα τα καθυποτάξει στην απλή θέση του διακοσμητικού στοιχείου μιας τελετής».
38
Σε δηλώσεις σχετικά με τη διοργάνωση δεξίωσης στις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου, όπου φυλάσσονται τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, προέβη ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι είναι βέβαιος πως «όλοι οι Βρετανοί επίσημοι και όλο το κοινό θα σεβαστεί τα Μάρμαρα και δεν θα τα καθυποτάξει στην απλή θέση του διακοσμητικού στοιχείου μιας τελετής».
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε: «Η ανακαίνιση ενός μεγάλου μουσείου, όπως το Βρετανικό, είναι σημαντικό γεγονός και το χαιρετίζουμε, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία θα είχε η συμβολική και ιδεολογική ανακαίνιση του Βρετανικού Μουσείου, και αυτή θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσα από τη μεγάλη χειρονομία της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη φυσική τους θέση, δηλαδή στην Αθήνα, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το ακρωτηριασμένο μνημείο».
Στη συνέχεια τόνισε: «Είναι γνωστή η πρότασή μας· δεν μας ενδιαφέρει το νομικό καθεστώς των Μαρμάρων, μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση της φυσικής και ιστορικής τάξης των πραγμάτων, και πιστεύω ότι από αυτό δεν έχει να χάσει τίποτα το Βρετανικό Μουσείο ούτε επικοινωνιακά ούτε πολιτισμικά.
»Η πρόταση αυτή έχει διατυπωθεί από εμένα εδώ και πολλά χρόνια προς τον Βρετανό ομόλογό μου, την έχω διατυπώσει προσφάτως ως υπουργός Ανάπτυξης απευθείας στον Βρετανό πρωθυπουργό και την επαναλαμβάνω. Ώσπου να ολοκληρωθούν, όμως, αυτές οι διαδικασίες, που περιέχουν και αντιφάσεις και βραδύτητες, πρέπει όλοι να σεβόμαστε τα Μάρμαρα, έστω ακρωτηριασμένα, έστω και αν αυτά βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, και είμαι βέβαιος πως όλοι οι Βρετανοί επίσημοι και όλο το κοινό θα σεβαστεί τα Μάρμαρα και δεν θα τα καθυποτάξει στην απλή θέση του διακοσμητικού στοιχείου μιας τελετής.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
- Οι φάσεις από την Super League που έδειξε η ΚΕΔ στο σεμινάριο των διαιτητών και η ομιλία για τον τζόγο
- Κακοκαιρία Erminio: Στα δύο κόπηκε ο δρόμος στην Καλλιτεχνούπολη – Το ρέμα άνοιξε χαράδρα πέντε μέτρων
- Δημοσκόπηση: Στασιμότητα για τη Νέα Δημοκρατία – «Τσίμπησε» μια μονάδα το ΠΑΣΟΚ – «Ισοπαλία» Τσίπρας-Καρυστιανού
- Κολωνάκι: Φυλλάδια και συνθήματα στην πολυκατοικία που στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Γεραπετρίτη
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 92-88: «Μπλακ άουτ» στο φινάλε και ήττα για τους «πράσινους»




