Ο Δήμος Αθηναίων αναζητεί την Ολυμπιακή ιδέα
«2004: Αναζητώντας την Ολυμπιακή ιδέα» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 18 Μαΐου 2002 σε όλους τους εικαστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων και στις ελληνικές πρεσβείες. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο ίδιο πλαίσιο θα υπάρξουν επίσης κάποιες εικαστικές παρεμβάσεις στην Αθήνα, ορισμένες από τις οποίες θα είναι μόνιμες.
45
«2004: Αναζητώντας την Ολυμπιακή ιδέα» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 18 Μαΐου 2002 σε όλους τους εικαστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων και στις ελληνικές πρεσβείες. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο ίδιο πλαίσιο θα υπάρξουν επίσης κάποιες εικαστικές παρεμβάσεις στην Αθήνα, ορισμένες από τις οποίες θα είναι μόνιμες.
«Ο ρόλος μας πρέπει να είναι οπωσδήποτε θεσμικός και από εδώ και στο εξής πρέπει να λαμβάνουμε αποστάσεις από καθετί που δεν υπηρετεί τη μεγάλη αυτή υπόθεση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος προσέθεσε ότι «η πόλη της Αθήνας έμεινε σε μεγάλο βαθμό έξω από την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος δήμος».
Η επιτροπή η οποία θα κρίνει τα έργα που θα υποβληθούν, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην έκθεση, έχει συγκροτηθεί εδώ και ένα χρόνο. Τα έργα που θα διακριθούν θα γίνουν φωτολιθογραφίες ή φωτομεταξοτυπίες και θα εκτεθούν σε δημοτικούς εκθεσιακούς χώρους. Οπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία την Παρασκευή, η ίδια επιτροπή θα επιλέξει και τις μακέτες για τις μόνιμες παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις δημιουργίες τους από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών στην κριτική επιτροπή έως τις 30 Απριλίου. Για τα έργα που θα ενταχθούν στις εικαστικές παρεμβάσεις της πόλης υπεύθυνη επικοινωνίας είναι η κ. Μαρία Ντακουνάκη (τηλ.: 3640953).
Ο Δ.Αβραμόπουλος παρουσίασε, επίσης, τις νέες εκδόσεις του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για πέντε βιβλία και λευκώματα με σπάνιες φωτογραφίες και μαρτυρίες, που επιχειρούν να γνωρίσουν στους σημερινούς κατοίκους της πόλης την Αθήνα μιας άλλης εποχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ απαιτεί υποταγή από τις εταιρείες ΑΙ – Εκβιάζει για νέα εργαλεία πολέμου
- «Δολοφόνοι, εσείς είστε το νέο Άουσβιτς» του Θανάση Τριαρίδη, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
- Στο Alithia Forum της κυβέρνησης η δημοσκοπική Marc που ελέγχεται για εικονικά τιμολόγια αξίας χιλιάδων ευρώ
- Βουλγαρία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές
- «Ρελάνς» επιδιώκει ο Ανδρουλάκης απέναντι στο Μαξίμου- Στο «κάδρο» υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ
- Looksmaxxing: Πως επηρεάζει τους άνδρες το νέο trend στα social media;
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων λόγω Μέσης Ανατολής
- Επλήγη πλοίο στα στενά του Ορμούζ – «Την πιο σφοδρή επίθεση» κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε το Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442