Αυστριακή επιτροπή προτείνει την επιστροφή δύο έργων του Κλιμτ σε Εβραίους
Την επιστροφή δύο έργων ζωγραφικής του Γκούσταβ Κλιμτ στο νόμιμο κάτοχό τους πρότεινε επιτροπή της αυστριακής κυβέρνησης, η οποία εξετάζει περιπτώσεις κλοπής έργων τέχνης από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
38
Την επιστροφή δύο έργων ζωγραφικής του Γκούσταβ Κλιμτ στο νόμιμο κάτοχό τους πρότεινε επιτροπή της αυστριακής κυβέρνησης, η οποία εξετάζει περιπτώσεις κλοπής έργων τέχνης από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος ArtDaily, πρόκειται για τα έργα με τίτλο «Κυρία με Καπέλο» και «Μποά από Φτερό». Το δεύτερο αυτήν τη στιγμή εκτίθεται στην αυστριακή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τον επιτροπή, η οικογένεια των Εβραίων που είχε στην κατοχή της τους δύο πίνακες αναγκάστηκε να τους πωλήσει το 1939, προκειμένου να διαφύγει από την Αυστρία. Εξαιτίας των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε η πώληση, η επιτροπή έκρινε την πράξη άκυρη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μελόνι: «Δεν μπορούμε να υπογράψουμε αμέσως τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα»
- Πριέβιντζα – ΠΑΟΚ 67-87: Διπλό στη Σλοβακία και πρόκριση στα προημιτελικά του Europe Cup
- Ρουμανία – Ελλάδα 9-18: Συνέχισε το απόλυτο των νικών η Εθνική πριν τον ημιτελικό με την Ουγγαρία
- Κινδύνευσαν αεροσκάφη με σύγκρουση κατά τη διάρκεια του black out στο FIR Αθηνών;
- ΑΕΚ – Καρδίτσα 88-73: Πήρε τον «εμφύλιο» με ηγέτη τον Λεκαβίτσιους
- The Number Of The Beast: Το εμβληματικό άλμπουμ των Iron Maiden επιστρέφει στο προσκήνιο – 44 χρόνια από την κυκλοφορία του



