Ο δήμος της Νέας Υόρκης συμβάλλει οικονομικά στην κατασκευή τρίτου Μουσείου Γκούγκενχαϊμ στην πόλη
Και τρίτο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ θα αποκτήσει σε τέσσερα χρόνια η Νέα Υόρκη, το οποίο θα κατασκευαστεί στο Μανχάταν. Σύμφωνα, μάλιστα, με δήλωση του δημάρχου της πόλης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο δήμος θα συμβάλει οικονομικά στην κατασκευή του μουσείου, προσφέροντας 67,8 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 28 δισ. δραχμές), το ένα δέκατο, δηλαδή, της συνολικής δαπάνης.
38
Και τρίτο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ θα αποκτήσει σε τέσσερα χρόνια η Νέα Υόρκη, το οποίο θα κατασκευαστεί στο Μανχάταν. Σύμφωνα, μάλιστα, με δήλωση του δημάρχου της πόλης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο δήμος θα συμβάλει οικονομικά στην κατασκευή του μουσείου, προσφέροντας 67,8 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 28 δισ. δραχμές), το ένα δέκατο, δηλαδή, της συνολικής δαπάνης.
Όπως αναφέρει το CNN, το κόστος της κατασκευής του μουσείου θα φτάσει τα 678 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 280 δισ. δραχμές). Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει ο γνωστός αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι, έργο του οποίου είναι και το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο, στην Ισπανία.
Το μουσείο θα χτιστεί σε μια έκταση 51.750 τετραγωνικών μέτρων και θα είναι διπλάσιο σε μέγεθος από αυτό του Μπιλμπάο. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα αναγερθεί σε συνεχιζόμενες εξέδρες, οι οποίες θα στηρίζονται σε προβλήτες στο ύψος του νερού.
«Η πόλη μας είναι υπερήφανη που στηρίζει οικονομικά την επέκταση ενός εκ των μεγαλυτέρων θεσμών» δήλωσε ο Ρ.Τζουλιάνι. «Θα δώσει ώθηση στην πολιτιστική μας ζωή, καθώς και στο Μανχάταν, την καρδιά της πόλης της Νέας Υόρκης» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.
Σύμφωνα με το διευθυντή του νέου μουσείου, Τόμας Κρενς, την επόμενη άνοιξη θα ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων. «Εκτιμούμε ότι η διαδικασία των μελετών και της κατασκευής θα διαρκέσει περίπου τέσσερα χρόνια».
Ο εκθεσιακός χώρος του νέου μουσείου θα ξεπερνά τα 200.000 τετραγωνικά μέτρα και θα πλαισιώνεται από δημόσιους χώρους πρασίνου, συντριβάνια, χώρο περιπάτου και κήπους γλυπτών. Θα περιλαμβάνει, επίσης, αίθουσες για μαθήματα τέχνης και δύο θέατρα.
Στις εργασίες αναμένεται ότι θα απασχοληθούν 2.550 εργαζόμενοι, ενώ οι επισκέπτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα φτάνουν τα τρία εκατομμύρια κάθε χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΗΕ: Στην Άγκυρα θα ταξιδέψει ο Γκουτέρες με κύρια ατζέντα το προσφυγικό και τις περιφερειακές εξελίξεις
- Το μεσημέρι ανακοινώνονται τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Formula 1
- Ιράν: ΤACO ή όχι, όσο ο Τραμπ παραμένει στη Μέση Ανατολή τόσο δυσκολότερο είναι να φύγει
- Ισπανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες μετά από πυρκαγιά
- Super League: Ο Βεργέτης ορίστηκε στην Τούμπα, ο Ματσούκας στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός




