43

Ένα μοναδικό διαγωνισμό, που περιλαμβάνει την παρουσίαση 38 έργων on/off line, διοργανώνει στις 4 και 5 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31) το Κέντρο Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Πολυμέσων (CAID). Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη αυτών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολυμέσων Mobius 2000, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2001 στο Πεκίνο.

Οι δημιουργοί που διεκδικούν τη συμμετοχή στη διεθνή διοργάνωση θα διαγωνιστούν σε κατηγορίες που αφορούν σε τίτλους πολυμέσων (CD – ROM, DVD, DVD – ROM), αλλά και στην παραγωγή ιστοσελίδων με εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, μυθοπλαστικό και επιστημονικό περιεχόμενο.


Στις 4 Δεκεμβρίου και από τις 10:00 έως τις 18:00 θα προβληθούν οι παραγωγές εκπαιδευτικού περιεχομένου, ενώ αυτές με πολιτιστικό, μυθοπλαστικό και επιστημονικό περιεχόμενο θα παρουσιαστούν από τις 10:00 έως τις 19:00 την επόμενη ημέρα.


Τα βραβεία Πολυμέσων Mobius 2000 διοργανώνονται από το 1992 σε 25 χώρες, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Paris VIII, και αποτελούν ένα μοναδικό -για το είδος τους- θεσμό. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στο προηγούμενο Διεθνές Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2000 στο Παρίσι, συμμετοχή που επιμελήθηκε το CAID, υπό την εποπτεία του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.


Φέτος, τα βραβεία του εθνικού διαγωνισμού -που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού- θα απονεμηθούν στις 5 Δεκεμβρίου (19:30) και χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:


– Μεγάλο Βραβείο


– Βραβείο Πολιτισμού


– Βραβείο Επιστημών


– Βραβείο Εκπαίδευσης


– Βραβείο Μυθοπλασίας


– Βραβείο Δημοσιογράφων


– Ειδικό Βραβείο Επιτροπής


Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας, με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας. Το 10ο Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το 2002 στη Βαρκελώνη και το 11ο στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ