Πολιτιστικό κέντρο «Πάπας Ιωάννης Παύλος Β» από τον Απρίλιο στην Ουάσινγκτον
Εκτός από το Λευκό Οίκο, η αμερικανική πρωτεύουσα θα αποκτήσει σε λίγο καιρό ακόμη ένα αξιοθέατο με θρησκευτικό, μάλιστα, χαρακτήρα: το Πνευματικό Κέντρο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β.
Εκτός από το Λευκό Οίκο, η αμερικανική πρωτεύουσα θα αποκτήσει σε λίγο καιρό ακόμη ένα αξιοθέατο με θρησκευτικό, μάλιστα, χαρακτήρα: το Πνευματικό Κέντρο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β.
Αν και φέρει το όνομά του και στις εκθέσεις του περιλαμβάνονται προσωπικά αντικείμενα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όπως ένα ζευγάρι πέδιλα του σκι και οικογενειακές φωτογραφίες, ο ίδιος ο Ποντίφικας ζήτησε το πολιτιστικό κέντρο να μη θέσει στο επίκεντρο τον ίδιο, αλλά να γίνει ένας χώρος αφιερωμένος στην εκκλησιαστική τέχνη.
Οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι το κέντρο θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο, αλλά θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τον Απρίλιο. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα θα είναι και μια σειρά αμφίδρομων έργων του Έντουιν Σλόσμπεργκ, συζύγου της κόρης του Τζον Κένεντι.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν τα δικά τους βιτρό, να χτυπήσουν καμπάνες, να πάρουν πληροφορίες σχετικά με ηγέτες του κόσμου και να μιλήσουν για την πίστη τους. Η κατασκευή του κέντρου στοίχισε 65 εκατ. δολάρια (26,5 δισ. δραχμές).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.