Η ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε μία… έκθεση
Έως το τέλος του χρόνου θα λειτουργεί η έκθεση ντοκουμέντων «75 χρόνια Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης», που φιλοξενείται -σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο- στην πύλη Σιντριβανίου της ΔΕΘ.
43
Έως το τέλος του χρόνου θα λειτουργεί η έκθεση ντοκουμέντων «75 χρόνια Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης», που φιλοξενείται -σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο- στην πύλη Σιντριβανίου της ΔΕΘ.
Η έκθεση, που λειτουργεί στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΘ, παρουσιάζει σπάνιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο σχεδόν στο σύνολό του προέρχεται από το αρχείο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Την επιστημονική επιμέλεια είχαν ο ιστορικός οικονομίας Ευάγγελος Χεκίμογλου και η ιστορικός τέχνης Ευφροσύνη Ρούπα, υπό την εποπτεία του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ, Χαράλαμπου Τσαρούχα.
Σύμφωνα με τους επιμελητές, «η έκθεση επιχειρεί να δείξει τις βασικές συνιστώσες της ιστορίας της Διεθνούς Έκθεσης μέσα από άξονες που υπαγορεύονται από τη φυσιογνωμία της, δηλαδή το διεθνή και ελληνικό χαρακτήρα της, το δεσμό της με τη Θεσσαλονίκη, την ιδιότητά της ως τόπου προνομιακού για τη διάδοση των τεχνολογικών καινοτομιών στην Ελλάδα, τους επισκέπτες της, τα πρόσωπα που συνδέθηκαν μαζί της, τις νεότερες, παράλληλες δραστηριότητές της και το πλούσιο πολιτισμικό έργο της».
Μέχρι στιγμής την έκθεση ντοκουμέντων έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες άτομα, ενώ εντυπωσιακή είναι και η προσέλευση μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών της Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και οι ενδιαφερόμενες ομάδες που θέλουν να την επισκεφθούν θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο γραφείο στο τηλέφωνο 031 – 291199.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μία μικρή αλλαγή στο πρωινό ξύπνημα που κάνει τεράστια διαφορά στην ποιότητα του ύπνου μας
- Μητσοτάκης σε Τασούλα: Έρχεται πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και προϊόντα σε σούπερ μάρκετ για ένα τρίμηνο
- Οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης έφτιαχνε σάντουιτς την ώρα του αγώνα με την Τότεναμ (vid)
- Ήθελε να μου κάνει πρόταση γάμου: Τα δάκρυα της Βίκυς Παγιατάκη και το «αντίο» στον δικό της Γιώργο Μαρίνο
- ΟΗΕ: Στην Άγκυρα θα ταξιδέψει ο Γκουτέρες με κύρια ατζέντα το προσφυγικό και τις περιφερειακές εξελίξεις
- Το μεσημέρι ανακοινώνονται τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Formula 1
- Ιράν: ΤACO ή όχι, όσο ο Τραμπ παραμένει στη Μέση Ανατολή τόσο δυσκολότερο είναι να φύγει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442