Λαμπερή ατμόσφαιρα και συγκινησιακή φόρτιση για το Ντίνο Κατσουρίδη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Σε μία ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη αλλά και λαμπερή, με προσκεκλημένους και διάσημους της έβδομης τέχνης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η τελετή απονομής του τιμητικού βραβείου «Χρυσός Αλέξανδρος» στο μεγάλο «εργάτη» του σινεμά, Ντίνο Κατσουρίδη, για τα 50 χρόνια αέναης και γόνιμης παρουσίας του στον ελληνικό κινηματογράφο. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν η Μαίρη Χρονοπούλου, η Δέσπω Διαμαντίδου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, η Δήμητρα Χατούπη, η Μαριάνα Λάτση και πολλοί άλλοι.
43
Σε μία ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη αλλά και λαμπερή, με προσκεκλημένους και διάσημους της έβδομης τέχνης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η τελετή απονομής του τιμητικού βραβείου «Χρυσός Αλέξανδρος» στο μεγάλο «εργάτη» του σινεμά, Ντίνο Κατσουρίδη, για τα 50 χρόνια αέναης και γόνιμης παρουσίας του στον ελληνικό κινηματογράφο. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν η Μαίρη Χρονοπούλου, η Δέσπω Διαμαντίδου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, η Δήμητρα Χατούπη, η Μαριάνα Λάτση και πολλοί άλλοι.
Για τον Κατσουρίδη μίλησε ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, που τον χαρακτήρισε «άξονα και γέφυρα από τον παλαιό στο νέο κινηματογράφο» και κυρίως «μια καλή μοίρα για την πορεία του ελληνικού σινεμά. Ο Παντελής Βούλγαρης, μαθητής του Ντίνου Κατσουρίδη, συγκινημένος και «τρακαρισμένος», αφού με χιούμορ έβγαλε ένα χαρτάκι για να εκφωνήσει το λόγο για τον τιμώμενο σκηνοθέτη και λέγοντας «όταν έχω απέναντί μου τον Κατσουρίδη, έχω τρακ» μίλησε για την ποσοτική και ποιοτική προσφορά του 73χρονου σήμερα δημιουργού.
Πιο απλός, λακωνικός, αλλά γεμάτος συγκίνηση, ήταν ο Νίκος Κούρκουλος στην ομιλία του για το σκηνοθέτη και πρόταξε την ευγνωμοσύνη του σε αυτόν το δάσκαλο, ο οποίος του χάρισε εμπειρία και ένα βραβείο στο Φεστιβάλ το 1965 για την ερμηνεία του στην ταινία «Αδίστακτοι».
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος του απένειμε το Χρυσό Αλέξανδρο και ο σκηνοθέτης, σεμνός, γεμάτος ευγνωμοσύνη για το χειροκρότημα και τη ζεστή ατμόσφαιρα, που οφειλόταν στα λόγια και την παρουσία των φίλων και συνεργατών του, μίλησε για την πορεία του και τους πολλαπλούς ρόλους στις ταινίες του (σκηνοθέτης, μοντέρ και οπερατέρ σε κάποιες).
Φορτισμένος, μνημόνευσε όλα τα μεγάλα ονόματα της έβδομης τέχνης, από τη Βουγιουκλάκη και το Σακελλάριο έως τη Μαίρη Χρονοπούλου και τον αγαπημένο του φίλο Θανάση Βέγγο. Με ένα δάκρυ και με χιούμορ, λέγοντας «τώρα θα θυμίσω τις απονομές των Όσκαρ», ευχαρίστησε, με πρώτα τα παιδιά του, όλους τους ανθρώπους που τον συνέδραμαν στην πορεία του μέσα στο χώρο.
Έκλεισε με τη φράση «Πενήντα χρόνια προσφοράς λένε. Αλλά εγώ νιώθω πως μου προσέφεραν πιο πολλά» με χειροκροτήματα και ανέγερση όλων των καθήμενων στην κατάμεστη αίθουσα «Παύλος Ζάννας», όπου έγινε η απονομή.
Αποστολή: Σοφία Σταυριανίδου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442