
Το 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά την Aνιές Βαρντά
Τη Γαλλίδα σκηνοθέτιδα Ανιές Βαρντά, που φτάνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, θα τιμήσει απόψε το 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, απονέμοντάς της το ειδικό τιμητικό βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις οκτώ το βράδυ στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του Ολύμπιον, το βραβείο θα χορηγήσει ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, και θα ακολουθήσει η προβολή της τελευταίας ταινίας της Ανιές Βαρντά, με τίτλο «Μην πετάξεις τίποτα».
45
Τη Γαλλίδα σκηνοθέτιδα Ανιές Βαρντά, που φτάνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, θα τιμήσει απόψε το 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, απονέμοντάς της το ειδικό τιμητικό βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις οκτώ το βράδυ στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του Ολύμπιον, το βραβείο θα χορηγήσει ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, και θα ακολουθήσει η προβολή της τελευταίας ταινίας της Ανιές Βαρντά, με τίτλο «Μην πετάξεις τίποτα».
Γεννημένη το 1928, από πατέρα Έλληνα και μητέρα Γαλλίδα, έζησε στο Βέλγιο και σπούδασε στο Παρίσι. Το 1954 γύρισε την πρώτη της ταινία και χαρακτηρίστηκε η «γιαγιά του Νέου Κύματος». Το 1985 βραβεύτηκε με το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας για την ταινία της «Δίχως στέγη, δίχως νόμο».
Εκτός από το «Μην πετάξεις τίποτα», οι ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο του αφιερώματος στο έργο της από το φεστιβάλ είναι: «Η Κλεό από τις 5 έως τις 7» (1961), «Η μία τραγουδά, η άλλη όχι» (1976) και «Δίχως στέγη, δίχως νόμο» (1985).
ΜΠΕ
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…



