Δύο μελέτες η οποίες δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική ιατρική εφημερίδα Neurology που εκδίδεται από Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας, αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ του φύλου, της κατανάλωσης καφέ και του κινδύνου της νόσου.


Κοντά στα παραπάνω αποτελέσματα είναι και μια Αμερικανική έρευνα, κατά τα αποτελέσματα της οποίας άνθρωποι που πίνουν τέσσερις ή περισσότερες κούπες καφέ την ημέρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Πάρκινσον.


Την ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας βλέπουν έρευνες των οποίων τα αποτελέσματα δεν χαρακτηρίζουν τον καφέ ό,τι καλύτερο για τον ανθρώπινο οργανισμό.


Αυξημένοι φέρονται να είναι οι κίνδυνοι καρδιακών παθήσεων σε άτομα που καταναλώνουν αρκετές κούπες καφέ φίλτρου σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που γίνεται στην Αμερική, η οποία όμως βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο.


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της American Journal of Clinical Nutrition, η ημερήσια κατανάλωση ενός λίτρου φιλτραρισμένου καφέ έχει συνδεθεί κατά προσέγγιση με το 20% της αύξησης των επιπέδων της χομοκυστεϊνης η οποία παράγεται στον οργανισμό σε δύο εβδομάδες. H χομοκυστεϊνη συνθέτει μια ουσία που παράγεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που ο οργανισμός μεταβολίζει την πρωτεΐνη και αποτελεί παράγοντα για καρδιακή νόσο.

health.in.gr