Ακροδεξιός στη ζωή, αριστερός στην τηλεόραση
Μολονότι το σενάριο ακόμη γράφεται, η διανομή δεν έχει ολοκληρωθεί και τα γυρίσματα δεν έχουν ξεκινήσει, η τηλεοπτική μεταφορά της τριλογίας του Μαρσεγιέζου συγγραφέα Ζαν Κλοντ Ιζό, με ήρωα τον αριστερό αστυνομικό Φάμπιο Μοντάλ, προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία. Αιτία είναι η ανάληψη του ομώνυμου ρόλου από τον Αλέν Ντελόν, ο οποίος είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του θέσεις.
69
Μολονότι το σενάριο ακόμη γράφεται, η διανομή δεν έχει ολοκληρωθεί και τα γυρίσματα δεν έχουν ξεκινήσει, η τηλεοπτική μεταφορά της τριλογίας του Μαρσεγιέζου συγγραφέα Ζαν Κλοντ Ιζό, με ήρωα τον αριστερό αστυνομικό Φάμπιο Μοντάλ, προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία. Αιτία είναι η ανάληψη του ομώνυμου ρόλου από τον Αλέν Ντελόν, ο οποίος είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του θέσεις.
Ο ήρωας του Ιζό, Φάμπιο Μοντάλ, είναι ένας παλιός αστυνομικός που ανήκει στην Αριστερά, είναι καλοφαγάς, αγαπά τις γυναίκες, είναι ευγενής. «Δεν ξέρω ποιος άλλος θα μπορούσε να παίξει τον Μοντάλ» είχε πει ο Ντελόν σε συνέντευξή του. Ο γιος του Ιζό όμως φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη· υποστηρίζει ότι ο πατέρας του, ο οποίος πέθανε στις αρχές του 2000, θα προτιμούσε να υποδυθεί το ρόλο ένας ηθοποιός που να μοιράζεται τις ίδιες πολιτικές απόψεις με αυτόν.
Ο ίδιος ο Ιζό είχε ενθουσιαστεί με το ενδεχόμενο το μυθιστόρημά του να γίνει τηλεοπτική σειρά. Μόνη επιφύλαξή του ήταν η συγγραφή του σεναρίου, μέσω του οποίου ήθελε να αποδοθούν το πνεύμα και ο χαρακτήρας του ήρωά του. Σε ό,τι αφορά τον Ντελόν, τον αγαπούσε πολύ ως ηθοποιό, του άρεσαν πολύ οι ταινίες του, αλλά δεν εκτιμούσε -και δεν το έκρυβε- την ιδιωτική του πλευρά και τις απόψεις του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, οι αντιδράσεις των αναγνωστών της τριλογίας του Ιζό ήταν μάλλον αρνητικές σχετικά με την ανάληψη του ρόλου από τον Ντελόν, καθώς οι περισσότεροι εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για την επιλογή αυτή.
Ο παραγωγός της σειράς, εξάλλου, δήλωσε: «Δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την ιστορία κατά του Αλέν Ντελόν. Ένας ηθοποιός είναι ένας ηθοποιός και αδιαφορώ για τις πολιτικές του απόψεις. Ο Ντελόν ταιριάζει απόλυτα στον κόσμο του Ιζό: αγαπά τη Μασσαλία και έχει αποδείξει κατ επανάληψη τα προσόντα του ερμηνεύοντας ρόλους αστυνομικών.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτή είναι η «πρωταθλήτρια» των παραβάσεων του ΚΟΚ – Βροχή τα πρόστιμα των 350 ευρώ
- Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 100-93: Νίκη με σούπερ Βεζένκοφ
- Αγρότες: Αποχωρούν τα τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας – Σε νέες μορφές κινητοποιήσεων
- Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Λεβερκούζεν (pic)
- LIVE: Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Τσιτσιπάς: «Θαυμάζω τον Αντετοκούνμπο γιατί είναι ταπεινός»



