Το ηχητικό ντοκουμέντο «Eδώ Πολυτεχνείο» και σε CD
«Eδώ Πολυτεχνείο - Ένα ηχητικό ντοκουμέντο» είναι ο τίτλος του δίσκου που κυκλοφόρησε σε βινύλιο το 1975 και πρόσφατα μετατράπηκε και σε CD. Πρόκειται για μία ζωντανή ηχογράφηση που έγινε τις ημέρες της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, το υλικό της οποίας επεξεργάστηκαν ηχητικά οι Γιώργος Παπαδάκης και Γιώργος Μποφιλάκης.
45
«Eδώ Πολυτεχνείο – Ένα ηχητικό ντοκουμέντο» είναι ο τίτλος του δίσκου που κυκλοφόρησε σε βινύλιο το 1975 και πρόσφατα μετατράπηκε και σε CD. Πρόκειται για μία ζωντανή ηχογράφηση που έγινε τις ημέρες της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, το υλικό της οποίας επεξεργάστηκαν ηχητικά οι Γιώργος Παπαδάκης και Γιώργος Μποφιλάκης.
Το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο περιλαμβάνει όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου του 1973 στο χώρο του Πολυτεχνείου, καθώς και μεταδόσεις συνθημάτων και μηνυμάτων από το ραδιοσταθμό της σχολής.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα την Παρασκευή, ακούγονται οι φωνές των εκφωνητών του σταθμού Μαρίας Δαμανάκη, Δημήτρη Παπαχρήστου, Λάμπρου Παπαδημητράκη και Νίκου Χριστοδουλάκη.
Το ντοκουμέντο αυτό «διηγείται» επίσης ηχητικά την κορυφαία στιγμή της εξέγερσης, την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο και μεταφέρει σε όσους έζησαν, αλλά και σε όσους δεν έζησαν από κοντά την ατμόσφαιρα των ιστορικών εκείνων στιγμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα, το πλαφόν στο κέρδος ως χθες η κυβέρνηση το απέρριπτε ως λαϊκισμό
- Η SpaceX του Μασκ ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά «όλων των εποχών»
- Απάτη με sms για δήθεν πρόστιμο της Tροχαίας
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αποδεσμεύει 400 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα
- Πλαφόν: Αυτή είναι η λίστα με τα 61 προϊόντα που μπαίνει ανώτατο περιθώριο κέρδους
- Νέα Αριστερά: Η ερημοποίηση της υπαίθρου αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής




