Η Μάργκρετ Ατγουντ νικήτρια των φετινών βραβείων Μπούκερ
Η Καναδή λογοτέχνιδα Μάργκρετ Ατγουντ είναι η νικήτρια της φετινής απονομής των λογοτεχνικών βραβείων Μπούκερ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε επίσημη τελετή στο θέατρο Guildhall στη βρετανική πρωτεύουσα. Το βραβευθέν βιβλίο της Ατγουντ έχει τίτλο The Blind Assassin.
69
Η Καναδή λογοτέχνιδα Μάργκρετ Ατγουντ είναι η νικήτρια της φετινής απονομής των λογοτεχνικών βραβείων Μπούκερ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε επίσημη τελετή στο θέατρο Guildhall στη βρετανική πρωτεύουσα. Το βραβευθέν βιβλίο της Ατγουντ έχει τίτλο The Blind Assassin.
Σύμφωνα με το BBC, η 60χρονη συγγραφέας, η οποία έχει γράψει πάνω από 30 βιβλία, θέτει για τέταρτη φορά υποψηφιότητα για την ανώτατη βρετανική λογοτεχνική διάκριση, το βραβείο Μπούκερ. Στο παρελθόν ήταν υποψήφια για τα βιβλία της Cats Eye, The Handsmalds Tale και Allas Grace.
Η Ατγουντ σε δηλώσεις της μετά την απονομή εξέφρασε τη χαρά της για το βραβείο, το οποίο, όπως είπε, την τιμά ως λογοτέχνιδα. Εξάλλου, δήλωσε απροετοίμαστη για τη βράβευσή της, όπως και για την υποψηφιότητά της, όταν είχε ανακοινωθεί στις αρχές Οκτωβρίου.
Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για το βραβείο Μπούκερ, Σάιμον Τζένκινς, εξέφρασε την άποψη ότι το βιβλίο της Ατγουντ «δίχως να είναι θλιβερό είναι μια θλιβερή ιστορία», αφού πρόκειται για την ιστορία μιας μεσήλικης γυναίκας, η οποία κάνει έναν απολογισμό για τα γεγονότα της ζωής της και τις πράξεις της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα, το πλαφόν στο κέρδος ως χθες η κυβέρνηση το απέρριπτε ως λαϊκισμό
- Η SpaceX του Μασκ ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά «όλων των εποχών»
- Απάτη με sms για δήθεν πρόστιμο της Tροχαίας
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αποδεσμεύει 400 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα
- Πλαφόν: Αυτή είναι η λίστα με τα 61 προϊόντα που μπαίνει ανώτατο περιθώριο κέρδους
- Νέα Αριστερά: Η ερημοποίηση της υπαίθρου αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής




